Foto: X/Aleksandar Jerkovic

Lavina poziva pokrenula je pitanje da li će dvojac Srpska napredna stranka - Socijalistička partija Srbije uz pomoć pojedinih odbornika sa liste “Mi - glas iz naroda” uspeti da formira većinu u Beogradu. I dok su sve oči uprte u Aleksandra Jerkovića jednog od odbornika sa te liste, društvena mreža “X” (bivši tviter) otkrio je, mada i sam Jerković, da on priču oko vlasti u glavnom gradu “podgreva” iz Moskve.

Tokom kasnih večernjih sati, u ponedeljak, nosilac beogradske liste “Mi – glas iz naroda” Aleksandar Jerković uputio je poziv nosiocu istoimene parlamentarne liste Branimiru Nestoroviću, da održe sastanak na kom će razmatriti, kao koalicioni partneri, šta im je dalje činiti kada je reč o Beogradu i formiranju većine u glavnom gradu.

Nismo mogli ni da naslutimo da će ovaj poziv pokrenuti lavinu u javnosti. Podsećamo, nakon Jerkovićevog poziva, kandidat za gradonačelnika Aleksandar Šapić uputio je javni poziv, posebno odbornicima sa liste “Mi”, da razgovaraju o formiranju vlasti, zatim se i lista “Mi” oglasila da kaže kako ostaju pri svom stavu da nema saradnje ni sa kim.

PROČITAJTE JOŠ:

I tu ne bi kraj jučerašnje javne drame jer su se uključili i socijalisti.

Najpre Toma Fila da kaže kako će pojedini odbornici sa liste “Mi” sigurno podržati vlast.

Kako se broj likova u drami povećavao, ispostavilo se da je glavni junak Jerković u Moskvi, i da scenario o vlasti u glavnom gradu piše iz Rusije.

„Doputovao danas u Moskvu. Od sutra na sastanci“, napisao je Jerković u objavi na društvenoj mreži „X“.

Kako je objava od pre tri dana, proveraverili smo da li je Jerković još uvek u Moskvi.

U kratkoj prepisci za naš portal, Jerković je potvrdio da je u inostranstvu, ali je objasnio i zbog čega je čak iz druge države pozvao na sastanak svog političkog saputnika Branimira Nestorovića.

„Zato što me je objavljivanje konačnih rezultata zateklo tokom boravka u Moskvi, a obećao sam medijima da ću izjave davati odmah po okončanju izbornog procesa. Direktni pozivi koje smo upućivali našim koalicionim partnerima pre toga ostali su da vise u vazduhu – bez odgovora“, zaključuje Jerković .

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare