Foto: TANJUG/ MRE/ ZORAN PETROVIC/bs, E-Stock/Dusan Milenkovic

Oglasio se Vladimir Đukanović povodom odluke u SAD-u o zabrani abortusa i izazvao frtutmu.

Svi smo čuli za poražavajuće vesti iz Amerike koje su ogroman korak unazad za pravo i život žena, a na koje naravno, upravo reaguje ceo svet. Slučaj koji je izazvao da do zabrane abortusa dođe, poznat je kao Ženska zdravstvena organizacija Dobs protiv Džeksona i povezan je sa zakonom Misisipija koji je zabranio skoro sve abortuse nakon 15 nedelja trudnoće – koji se, da naglasim, u Srbiji nazivaju čedomorstvo.

Među brojnim poznatim zvezdama i političarima i predstavnicima naroda našlo se nekoliko onih koji su odlučili da iskažu svoje mišljenje o ovom problemu, ali i onih koji su kroz to izneli stav i o feminizmu. Naravno, među njima se našao i Vladimir Đukanović Đuka (u narodu znan i kao Moler ili Bizon), velika nada srpske politike, čiji tvitovi ne samo da menjaju Srbiju nabolje, nego predstavljaju pravi model i lektiru za sve mlađe generacije.

Jedan od primera je i ovaj:

Đukanović je slikovito feminstkinje prikazao kao krave, a ministarka Zorana Mihajlović nije ostala imuna na šarmantne izjave Đuke i morala je da mu odgovori.

*

pročitajte još:

„Glup se ne traži, on se sam javlja…” – odgovorila je Ministarka, a ni na to Đuka nije ostao imun i napisao je: „Opet je počela da muče. Tvrdi nam da je najlepša na fotki.”

Ne očekuje se mnogo od ovakvih Tviter prepirki, ali malo uljudnosti, dostojanstva i osnovne kulture ipak da. Ne radi se običnim civilima, nego o predstavnicima države, a ova prepiska deluje kao prepucavanje iz trećeg razreda osnovne škole.

***

Bonus video: Najveći broj abortusa u braku – parovi odustaju od dece iz socijalnih razloga

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook
Twitter
Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare