Vladimir Đukanović Foto: Goran Srdanov/ Nova.rs

Član Predsedništva Srpske napredne stranke Vladimir Đukanović rekao je govoreći o dugovanjima fudbalskih i košarkaških klubova Crvene zvezde i Partizana, da se on zalaže za njihovu privatizaciju.

Đukanović je gostujući na TV Pink naveo i da će država u jednom momentu biti prinuđena da donese taj zakon, jer nam, kako tvrdi, UEFA neće dozvoliti da igraju na ovakav način zato što mora da se „zna ko je vlasnik nečega“, dodajući da su naša dva najveća kluba „grupe građana“.

„Ne može da se doživotno sipa kao u bunar bez dna, a da imate tolika dugovanja. Jednostavno kada običan privrednik duguje odmah mu zakuca poreska uprava na vrata. Svako od nas koji ima neki dug za Infostan neko će nam pokucati na vrata na vrata“, rekao je Đukanović u emisiji „Hit tvit“ na TV Pink na pitanje o navodima koje je izneo ministar finansija Siniša Mali o ogromnim poreskim dugovima ovih klubova.

„Rešenje je privatizacija, onda bi razmišljali da li da se ponašaju kao ‘bahati Arpain’ pa da se tako razbacuju i duguju državi“, dodao je Đukanović.

Poreska dugovanja morate da izmirite, poručio je on navodeći da je on.

Đukanović je istakao i da je država „zalegla iza Zvezde i Partizana“.

„Da nije bilo Vučića, ove vlade i vlasti, ne bi bilo Zvezde i Partizana u Evropi“, naveo je Đukanović.

***

BONUS VIDEO – Preti li stečaj Zvezdi i Partizanu zbog poreskih dugova?

Pratite nas i na društvenim mrežama:
Facebook
Twitter
Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare