Dragan Đilas Foto:Nemanja Jovanović/Nova.rs

Predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas rekao je da "džabe letimo Sokolom do Novog Sada, kada nam širom Srbije zbog loših pruga iz šina izleću vagoni koji prevoze opasne materije i ubijaju ljude".

„Godinama govorimo u kakvom su stanju pruge u Srbiji. Odgovaraju nam uvredama i lažima. Godinama govorimo da je dobro što se modernizuje pruga do Novog Sada, ali da nema potrebe da se pravi pruga sa brzinom od 200km/h. Da bi ceo projekat bio jeftiniji za više od trećine ako bi maksimalna brzina bila 160km/h, a da ostatak para se usmeri na pruge širom Srbije. Odgovaraju nam uvredama i lažima“, izjavio je Đilas.

On je dodao da kada se desila nesreća kod Pirota, iz ove strane je rečeno da postoji opasnost da se to desi i na drugim mestima, jer je pruga loša, jer je i ono što je rekonstruisano urađeno nekvalitetno zbog neznanja i korupcije.

Pročitajte još:

„Odgovorili su nam uvredama i lažima. Sada se to desilo Iz šina je iskočio voz koji je prevozio fosfornu kiselinu kod Zaječara. Godinama upozoravamo da nije smela da se ukine pruga oko Beograda i da opasne materije ne smeju tunelima ispod centra grada. Odgovaraju nam, znate već kako“, naveo je Đilas.

Predsednik SSP je napomenuo da uvrede i laži neće sakriti činjenicu da Srbija danas liči na Grčićev EPS iz 2019, kada je bilo jasno da sledi potpuni raspad.

„I pored toga, u Srbiji se ništa ne menja. Grčići, Momirovići, Irene Vujović iskaču iza svakog ćoška. I ovde će uskoro većini postati jasno, samo će biti kasno“, zaključio je Đilas.

Bonus video: Meštanin sela Staničenje o akcidentu u Pirotu

Komentari

Svi komentari (1)