Potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić iznela je prethodne večeri, u emisiji “Junaci doba zlog” na televiziji N1, nove informacije o slučaju podvođenja i seksualnog zlostavljanja devojka u Jagodini, za koje je ranije sumnjičen prvi čovek tog grada, Dragan Marković Palma.

Ona je ispričala da je na jednoj od žurki u Jagodini, koju je organizovala gradska vlast, jedna devojka seksualno maltretirana do te mere da je doživela povrede

“U pitanju je januar 2019. godine. Na jednoj od takvih žurki u Jagodini je jedna devojka ozbiljno seksualno maltretirana, do te mere da je završila u bolnici”, objasnila je ona, dodajući da je informacije dobila od policijskih službenika.

Pročitajte još...

“Ta devojka je bila toliko povređena da su lekari pozvali policiju. Nakon toga su se dogodile smene u jagodinskoj policiji, a to nikada nije ni procesuirano, a kamoli da je pravda zadovoljena. Kad vam to kaže policajac, normalno je pitanje kako očekivati da će bilo ko reagovati. Naročito ako je Palmi omogućena odbrana na svim nacionalnim frekvencijama, na najsiroviji način i najpokvareniji način”, ispričala je ona.

Podsetimo, prvi informacije o ovom slučaju iznela je Marinika Tepić još u aprilu prošle godine.

Ona je tada izjavila da su se “monstrumi iz vlasti” izopačili i da rade stvari koje vezuju za mafiju, napominjući da prvi čovek Jagodine, Dragan Marković Palma, zajedno sa svojim koalicionim partnerima, „podvodi žene i devojčice“.

“Podvođenje žena i devojčica ne idu samo uz mafiju. One su gotovo svakodnevica u našoj Srbiji. Danas znam da je podvođenje žena i devojčica svakodnevna stvar u Jagodini u kojoj vlada Dragan Marković Palma”, navela je Tepić.

Potpredsednica SSP je na konferenciji prikazala i video snimak izjave nekašnjeg zaposlenog u hotelu u Končarevu, koji je tvrdi da je svedočio podvođenju devojčica.

„Nakon Marinikinog gostovanja u Jagodini, kao muškarac i roditelj, koji zna šta se dešava, rešio sam da ispriča taj deo mog rada za Markovića. Ne mogu reći gospodina, zato što to svakako nije. Radio sam u hotelu Končarevu, a zna se ko stoji iza fiktivnog vlasnika tog hotela. To je Markovićev hotel”, navodi svedok, da bi zatim objasnio šta se sve događalo u pomenutom objektu.

“U tom hotelu nakon raznoraznih žurki na kojima su pevale naše istradne zvezde, taksijem iz Beograda, posredstvom raznih likova su dovožene devojčice. Po mom slobodnom uverenju imale su između 15 i 18 godina. Ljudi koji su dolazili sa njim su bili njegovi koalicioni i poslovni partneri. Znalo se da posle takvih žurki te devojčice idu sa njim ili sa njima. Uglavnom je to nakon napijanja tih devojčica. Njegove hostese su nagovarale te devojčice, govorile da im neće biti ništa, da će sve biti u redu. A ja verujem da su to traume za tu decu”, rekao je on.

Ubrzo je usledila i reakcija Palme – saopštenja sa zvaničnog mejla opštine Jagodina predstavljali su njegovu prvu liniju odbrane, a zatim su usledila gostovanja po televizijama s nacionalnim frekvencijama, pretnje svedocima i žrtvama, poruke koalicionim partnerima da i “on nešto zna o nekome”.

Tužilaštvo je naposletku objavilo da trenutno ne postoji dovoljno dokaza da se pokrene postupak.

Bonus video: Ispovest svedoka iz Jagodine

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram