Foto:SSP/Dragan Mujan/Nova.rs/Vesna Lalić/Nova.rs

"Svako ko bude pokušao da spreči postavljanje žice oko dečijeg igrališta biće iseljen iz nužnog smeštaja - to je poruka ove vlasti za 180 građana od čega 40 dece, koji su u nužnom smeštaju u stambenom delu zgrade Centralnog zatvora ili su čak tu i rođeni. To se dešava jer građani pokušavaju da spreče da Centralni zatvor postavi žičanu ogradu od četiri metra oko njih i njihove dece", navela je Mila Popović, predsednica Gradskog odbora Stranke slobode i pravde.

Ona navodi da je Tatjana Pašić, poslanica SSP iz poslaničkog kluba “Pravac Evropa” je zahtevala od Ministarstva pravde objašnjenje iz kog razloga se stanari stambenog dela zgrade Centralnog zatvora u Bačvanskoj ograđuju kao da su osuđenici i oni i njihova deca.

PROČITAJTE JOŠ...

Od prvog trenutka kada se ovo pitanje pokrenulo do danas, apsolutno niko iz vlasti se nije zainteresovao da se reši ovaj problem. Grad Beograd ćuti. Ministarstvo pravde je dalo nemušti odgovor da se ograda diže zbog bezbednosti jer je došlo do povećanja broja lica lišenih slobode zbog najtežih krivičnih dela. Nijedna reč o razumevanju i rešavanju njihovog problema. Kako mogu stanari da budu zaštićeni ako se odvoje od spoljnog sveta i vežu za zatvor? Ako nisu bezbedni što im nije obezbeđen drugi smeštaj“, pita Popović i dodaje da bi se ovaj problem rešio da u bilo ko u aktuelnoj vlasti ima, kako kaže, trunčice empatije.

Foto:SSP

„Da je Beograd razvijao sistem pristupačnog stanovanja, ovih 40 dece ne bi moralo da raste okruženo žicom. Da Ministarstvo pravde i Ministarstvo unutrašnjih poslova imaju imalo poštovanja prema svojim sadašnjim i bivšim zaposlenima ovaj problem ne bi postojao. Zbog toga je bitno da ova vlast ode“, zaključuje Popović.

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar