FOTO TANJUG/ BEOINFO/ bs

Stranka sloboda i pravde (SSP) upitala je danas gradonačelnika Beograda Aleksandra Šapića i gradsku upravu zašto se BMC autobusi (na gas) ne pune na gasnoj stanici koja je, kako su ukazali, navodno urađena i tri meseca pre poslednjeg potpisivanja ugovora sa Cryogasom.

Predsednica Gradskog odbora SSP Mila Popović u pisanoj izjavi navela je da gasna stanica data privatniku, trebalo je da počne da radi u martu ove godine, ali „zvrji prazna“ dok se vozila na gas pune na pupmpama „Cryogasa“.

„Od kupovine i stavljanja u promet BMC autobusa na gas, GSP je potpisao ugovore sa ‘Cryogaso-om’ u vrednosti od oko 420 miliona dinara, od kojih je poslednji potpisan u junu 2023. godine. Zašto ako je gasna stanica već bila urađena tada i to navodno tri meseca pre tog datuma“, upitala je.

PROČITAJTE JOŠ

Prema njenim rečima, nikome nije jasno šta se krije iza te logike. Popović je upitala da li postoji problem gasne stanice i zašto ona nije puštena u rad.

„Sam taj posao gasne stanice je štetan za GSP, ali sada kada postoji, zašto se ne koristi? Da li se sada plaća neka dupla naknada, privatniku za stanicu, a ‘Cryogasu’ za gas? Sve su to pitanja na koja Aleksandar Šapić i njegova uprava moraju da daju odgovor“, navela je ona u saopštenju.

Kako je ukazala Popović, zbog takvih stvari je jasno da gradska uprava ne može i ne ume da vodi Beograd, uz ocenu da se „bahati na svakom koraku gde joj se ukaže prilika“.

BONUS VIDEO Nakon dva meseca Šapićeve reforme GSP-a, konačno je stigla aplikacija: Hoće li uvesti red u gradski prevoz?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar