Poslanik Demokratske stranke Srđan Milivojević pitao je danas na sednici Skupštine Srbije šta se dogodilo sa aferom "Prisluškivanje" i navodima da je praćena i slušana komunikacija predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Nakon njegovog govora započeta je polemika, a u sve se uključio šef poslaničke grupe naprednjaka Milenko Jovanov koji je optužio Demokratsku stranku da je sarađivala sa ubicama premijera.

„Veoma je važno da dobijemo odgovor ko je od članova SNS prisluškivao predsednika SNS. Nemojte zaboraviti da je predsednik SNS uhvaćen u komunikaciji sa 26 bezbednosno interesantnih osoba. Važno je da građani Srbije dobiju odgovor na to pitanje“, rekao je Milivojević.

Pročitajte još...

Nakon govora Milivojević, predsednik Skupštine Vladimir Orlić imao je primedbu zbog toga što Milivojević nije govorio o amandmanu, a zatim se za reč javio Milenko Jovanov koji je i ovu priliku iskoristio da optuži Demokratsku stranku da je doprinela atentantu na premijera Zorana Đinđića.

„Ovo dolazi od ljudi koji svog predsednika stranke nisu hteli da zaštite i koji su o svom predsedniku stranke počeli da se brinu kad su njihovi saradnici i prijatelji… Oni koji su zajedno sa njima hodali ulicama i kojima su pomagali da legalizuju svoje poslove, tog istog predsednika stranke i ubili“, rekao je Jovanov.

Na ovu izjavu Milenka Jovanova nije reagovao predsednik Skupštine Vladimir Orlić, ali zato jeste kad je Milivojević podsetio na izjavu Aleksandra Vučića da se tri puta u životu napio od sreće, a da je jedan od ta tri puta bilo kad je ubijen premijer Srbije Zoran Đinđić.

„Nemojte nikada da zaboraviti da se to ubistvo proslavilo pijanstvom. Vi ste to ubistvo najavili na mitingu SRS kad ste svog političkog oca ispratili u Hag. Vi ste medijski instruisali ubice. Nikada nemojte zaboraviti da ste zbog griže savesti ime sa ulicom tog čoveka menjali na silu. Nikada nemojte zaboraviti da je predsednik vaše stranke izgovorio da se treći put napio kad je ubijen Zoran Đinđić“, rekao je Milivojević.

Njegov govor Jovanov je opisao kao laž, tvrdeći da to Vučić nikada nije rekao, već da je, kako kaže, tokom prisluškivanja isplivao razgovor u kom on žali zbog ubistva Đinđića.

BONUS VIDEO: Velja Ilić o saradnji sa Vučićem i kako ga je ovaj masakrirao

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare