Bojan Pajtić Foto:Zoran Lončarević/Nova.rs

U toku akcije “Sablja” ja sam bio šef poslaničke grupe većine u Skupštini Srbije, a Aleksandar Vučić je bio tek treći čovek po broju poslanika minorne Srpske radikalne stranke. Naravno, on je zvao na telefon mene, a ne ja njega. Zbog svega toga više nego komično zvuči njegova teza da sam mu podnosio bilo kakav izveštaj, što je izjavio još 2019. godine govoreći o tome kako je godinama prisluškivan.

„Možda je mislio da se pod podnošenje izveštaja može podvesti razgovor u toku koga je on, ridajući, ponavljao: “vi ćete nas hapsiti, vi ćete nas hapsiti”, a ja mu odgovorio da će se hapsiti kriminalci, a ne politički protivnici“,  kaže za Danas Bojan Pajtić, profesor Pravnog fakulteta u Novom Sadu.

PROČITAJTE JOŠ

Kako dodaje, Vičićeva panika i suze bili su posledica okolnosti da su mnogi članovi Zemunskog klana bili istovremeno i članovi SRS.

„Međutim, nije bilo indicija da je Vučić na bilo koji način upleten u atentat. On je, konačno, večito bio u senci Šešelja i Tome Nikolića i služio za donošenje bureka i ostalih potrebština, pa su njegovi strah i panika bili, pre svega, posledica njegove prirode, a ne njegovih dela“, dopunjava Bojan Pajtić izjavu koju je dao u dokumentarnom filmu „Zoran Đinđić – priča o Srbiji“ kako ga je posle ubistva nekadašnjeg premijera Srbije Zorana Đinđića 12. marta 2003. nazvao telefonom tada član Srpske radikalne stranke, a sadašnji predsednik Srbije Aleksandar Vučić, „potpuno u strahu i panici“.

„Vučić me nazvao telefonom, rida, kaže ‘vi ćete nas hapsiti’, potpuno u strahu i panici, ‘zašto bismo vas hapsili, zašto ćemo hapsiti političke protivnike, pobogu, hapsiće se kriminalci i ubice’“, ispričao je Pajtić u dokumentarcu.

Opširnije pročitajte na portalu Danas.

BONUS VIDEO Goran Pitić: Neutemeljena poređenja Đinđića i drugih političara 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare