Foto:Nova.rs

Dok traju pregovori u Briselu o rešavanju krize na Kosovu i Metohiji, Srbi sa severa Kosovske Mitrovice za Nova.rs poručuju da očekuju da se konačno postigne sporazum i da nastave u miru da žive.

Neobična atmosfera na severu Kosova. Dok se isčekuje ishod današnjeg sastanka Aleksandra Vučića i Aljbina Kurtija, Srbi iz Kosovske Mitrovice uobičajeno provode dan. Na prvi pogled čini se da mirno prate vesti iz Brisela, javlja Marko Novičić, novinar TV Nova S.

Pročitajte još...

„Dok prolazimo ulicama okićenim srpskim trobojkama, kroz koje prolaze stanovnici severnog dela Kosovske Mitrovice, ne primećujemo da je ovaj dan značajno drugačiji od onoga što predstavlja njihovu svakodnevicu. Međutim, sve se menja u momentu kad pitamo o sastanku u sedištu Evropske unije“, objašnjava on.

Njegovi sagovornici, oni malobrojni koji su bili spremni da razgovaraju sa medijima, poručili su da im je dosta rata, te da je njihova najveća želja da sve prođe u miru.

Oni su u razgovoru sa našim kolegom poručiča da nisu protiv Albanaca, ali da svoje neće dati i da će slušati instrukcije iz Srbije.

Umorni od tenzija, priča o ratu, čekanja da se dođe do dogovra, Srbi sa severa Kosova podvlače da je njihova jedina želja mir, te da se nadaju da će oni koji odlučuju o njihovim sudbinama imati dovoljno mudrosti da im ispune tu želju. Do tada, sve oči su uprte u pravcu glavnog grada Belgije, prenosi utiske iz prve ruke kolega Marko Novičić.

BONUS VIDEO Vučić vidno nervozan, Kurti poneo fascikle: Pogledajte prve snimke susreta u Briselu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare