Predsednica Skupštine Ana Brnabić komentarisala je naslovnu stranu novina "Nova" da ona i predsednik Srbije Aleksandar Vučić crtaju mete na čelo novinarima Junajted grupe. Osim što je pokušala da nas ubedi u to da je sama napravila video kojim se svi zaposleni u ovoj kući targetiraju i da predsednik Vučić s tim nema nikakve veze, ostali deo njene izjave zaista je teško razumeti.

Pošto je predsednik Srbije Aleksandar Vučić pre nekoliko dana optužio suvlasnika Junajted grupe Dragana Šolaka da hoće da ga ubije, pa onda nekoliko dana kasnije ustvrdio da to nije rekao, u ovu kampanju se uključila i predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić.

Ona je na društvenoj mreži X podelila video koji, kako je navela, opovrgava navode da se ne poziva na ubistvo predsednika i da se ne sprovodi obojena revolucija protiv režima. U video klipu sastavljenom od izjava i intervju različitih ličnosti datih medijima u sastavu United grupe, reči bilo kakve kritike vlasti tendeciozno se stavljaju u kontekst napada na Aleksandra Vučića i insinuira da se njima poziva na ubistvo predsednika Srbije.

Vrlo jasno se prozivaju zaposleni u medijima u sastavu United grupe, ali i oni koji kao sagovornici sarađuju sa tim medijima. Svi oni su označeni kao neprijatelji koji su se urotili protiv predsednika države.

Nova je pisala o tome da se na ovaj način sprovodi targetiranje svih zaposlenih u Junajted grupi.

Brnabić je na to odgovorila na svom nalogu na društvenoj mreži X.

Ana Branbić i Aleksandar Vučić Foto:A.K./ATAImages

„Кakve veze Aleksandar Vučić ima sa videom koji sam ja objavila, osim što je predmet svih vaših vesti i objekat svih vaših frustracija? Evo da napišem, da imate za preki sud o kom sanjate: taj video sam radila sama, na svoju inicijativu, jer mi je dosta da nas sve pravite na budale govoreći da niko nikada nije govorio o ubistvu Vučića. Ništa nisam izvadila iz konteksta, a video je mogao da traje satima koliko materijala ima“, napisala je Brnabić i dodala:

„Pitam vas ponovo – kako ja nekoga targetiram time što ponovim njegove/njene reči? Vi kada kažete – Ana Brnabić je pravila taj i taj video, ja ne kažem „zašto me targetirate“, već kažem – jesam, pravila sam zbog toga i toga. Ako se vaših reči stidite, onda promenite narativ. Prva ću to pozdraviti. Ne slažete se politički sa nama? Super! Samo nemojte da pozivate na nasilje, na krv, da pretite Čaušesku scenariom, da žalite zbog toga što nekoga nekada, kada ste imali prilike, niste ubili. A ako već to radite, naše pravo, pa čak i naša obaveza, jeste da na te stvari ukažem“.

Zatim je pričala o tome da njoj nije normalno da neko, zbog slušanja muzike u svom autu, završi u zatvoru 15 dana u „demokratskoj“ državi, članici EU.

„Vama je to pohvalno, ali samo ako se radi o Srbinu i ako je ta država Hrvatska. Istovremeno vam je skandal kada neko zadrži pevačicu na informativnom razgovoru (da čujemo nešto pametno o litijumu od Severine, pa da uporedimo sa Topalkovim stavovima, da naučimo nešto). Imamo fundamentalno različite stavove skoro o svemu. To je sve OК. Pozivi na nasilje – nisu. Pozivi na ubistvo – nisu. To sam rekla, i nastaviću to da govorim“, napisala je Brnabić, a zatim je valjda pokušala da bude duhovita.

„Кonačno, nemojte sad Vučića i za to da krivite. Ne mora baš da vam bude u svakoj vesti! Šta ti je opterećenost… Tačno zamišljam neku od Šolakovih redakcija:
„Molim vas, jednu kafu sa Vučićem i mlekom“. Dajte mi ovde jednu koka-kolu sa Vučićem i limunom“. ‘Ajmo vest: „Zastoj na autoputu je danas napravio vozač koji je u detinjstvu išao u školu sa čovekom čija tetka zna Vučićevog kuma!“ „Saznajemo – Vučić naredio da se ne diraju crne mačke koje nam svakodnevno prelaze put.“ „Skandal! Vučić nosi potkušulju koja košta 2.090 dinara!“„Vučiću kosa sve više seda samo da bi nas nervirao!“ Vučić, Vučić, Vučić, Vučić….čić….vu….ić….uč…. Dragane, jel dosta? Ne. Još!“.

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare