Edvard Ferguson Foto: gov.uk

Ambasador Velike Britanije u Srbiji Edvard Ferguson našalio se sa "izvorima Novosti", koje su prenele da britanska tajna služna MI6 stoji iza protesta poljoprivrednika u Srbiji.

Naime, u poslednjem izdanju Novosti, navodi se da se „svojim agenturnim aktivnostima na ovom prostoru naročito se ističe britanska MI-6, čije je delovanje uglavnom usmereno na ‘suzbijanje malignog uticaja Rusije’ na Balkanu.

„Međutim, postoje osnovane sumnje da su bili i podstrekači protesta poljoprivrednika, koje je vlast ocenila kao ucenjivačke i nimalo slučajne pošto se dešavaju u jeku predizborne kampanje“, navodi se u tekstu Novosti.

Na ovo pisanje rešio je da sarkastično odgovori ambasador Velike Britanije u Srbiji.

„Prema ‘izvorima Novosti’, MI6 stoji iza protesta poljoprivrednika u Srbiji. Možda bi ovo bi mogao da postane zaplet novog uzbudljivog Bond filma“, napisao je Ferguson na društvenoj mreži „Iks“.

Podsetimo, poljoprivrednici u Srbiji protestuju već šest dana.

Oni traže gorivo za agrar bez akciza, koje sada čine više od polovine njegove cene, subvencije po hektaru obradive zemlje od 300 evra, i povećanje cena žitarica i drugih poljoprivrednih kultura.

Zahtevaju i da se cene poljoprivrednih proizvoda formiraju po tržišnom principu, bez intervencija države, povećanje premija za mleko i podsticaje od 340 evra po kravi.

***

BONUS VIDEO: Ko preti pobunjenim poljoprivrednicima?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare