Foto: Nova.rs, Shutterstock, Printscreen

Povodom jučerašnjeg akcidenta, kada su se prevrnule četiri cisterne na putu Pirot - Bela Palanka, a iz jedne icureo amonijak, oglasio se direktor Javnog preduzeća „Vodovod i kanalizacija“ Pirot koji je za Nova.rs objasnio da je gradska voda pitka, kao i da analizom koja je izvršena nije pronađen amonijak u istoj.

Zoran Nikolić, direktor Javnog preduzeća „Vodovod i kanalizacija“ iz Pirota za Nova.rs navodi da ni jednog trenutka nije prekidano vodosnabdevanje grada i okolnih mesta.

„Ni juče ni danas što se tiče grada Pirota i okolnih mesta vodosnabdevanje nije prekidano. Danas smo dobili još jednu potvrdu od pirotskog Zavoda za javno zdravlje koje je radilo analizu da je voda tehnički ispravna. Mi smo dali preporuku samo za jedno selo, Staničenja, da meštani ne koriste vodu jer je akcident bio u blizini. Čak i u tom selu u analizi koja je izvršena nije pronađen amonijak, ali smo dali preventivno smo dali preporuku“, navodo Nikolić za naš portal i dodaje da je, ukoliko zatreba, “Vodovod” dopremio jednu cisternu sa pijaćom vodom u selo Staničenje.

Foto: Čitalac Nova.rs

Kako navodi direktor „Vodovod i kanalizacija“ iz Pirota, dezinformacija je da je cisterna sa amonijakom upala u reku Nišavu.

„Nije istina da je cisterna završila u vodi, iako je prvobitno postojala bojazan. Koliko ja znam, jeste bilo blizu reke, ali nije došlo do vode. I samo je jedna cistrena u pitanju“, zaključuje direktor.

Pročitajte još:

Podsetimo, nakon jučerašnje nesreće u Pirotu je proglašeno vanredno stanje. Ranije danas novinar lokalnog portala na mestu nesreće je pronašao telo čoveka, a za sada nije poznato da li je njegova smrt povezana sa curenjem amonijaka.

BONUS VIDEO: Gradonačelnik Pirota: Vanredna situacija, do grada samo alternativnim pravcima 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar