Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

"Ljudi, ima povređenih", čuje je na snimku zabeleženom u zgradi u Smederevu u kojoj se sinoć oko 20.30 dogodila eksplozija. Đorđe A. je aktivirao ručnu bombu zbog svađe sa stanodavcem i poginuo, dok su dvoje stranara povređeni.

Kako se može videti na snimku koji je zabeležio neko od stanara u trenutku dok se evakuiše iz zgrade, silovita eksplozija razorila je zidove, delovi koji su otpali na stepenice rasuti su svuda. Uz to, na snimku se vidi i kako stanari užurbano beže niz stepenice, dok u pozadini zavijaju sirene…

Komšije sa kojima smo jutros razovarali u Smederevu ispričale su nam da je vlasnik stana Đorđe A. često dolazio i svađao se sa svojim stanarima, navodno jer mu nisu plaćali kiriju. Tako je bilo i sinoć, kada nisu želeli da mu otvore vrata, a on je aktivirao ručnu bombu. Poginuo je na licu mesta, dok su dve osobe, brat i sestra Miljana i Nikola P, povređeni.

Nikola P. nije životno ugrožen nakon detonacije. Dobio je povrede stomaka koje su okarakterisane kao teške telesne, ali je on u svesnom stanju i komunikativan je.

Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

„Muškarac ima višestruke povrede po telu od šrapnela, svuda po telu su mu geleri, od glave, grudnog koša, trbuha i ekstremiteta. Nakon inicijalne dijagnostike uradili smo operaciju i izvadili mu nekoliko šrapnela iz prednjeg trbušnog zida. Srećom, nema povrede unutrašnjih organa, nije imao unutrašnje krvarenje i nije životno ugrožen. Ali, ima povredu oba oka, a na jednom će najverovatnije trajno izgubiti vid, za drugo je dijagnostika u toku i videćemo šta će kolege u Beogradu uraditi, da li će uspeti da mu sačuvaju vid“, navodi dr Željko Smiljanić, pomoćnik direktora Opšte bolnice Smederevo.

Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Miljana P. dobila je lakše povrede, odnosno posekotine na licu.

„Urađena je inicijalna dijagnostika i nema znakova povrede vitalnih organa, stabilnog je opšteg stanja i van životne opasnosti. Posekotine ima i po glavi i po rukama, svuda. Kod nje nije bilo potrebe za bilo kakvom hirurškom intervencijom“, navodi dr Smiljanić.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar