Foto: Shutterstock

Portalu Nova.rs javila se nova žrtva Veljka B, poznatijeg u javnosti kao Velja Pečenjara, koja tvrdi da ga je ovaj stari prevarant ojadio za čak 11.000 dinara. Velja Pečenjara već godinama vara vozače, najčešće pričom da mu je nestalo gorivo u skupocenom automobilu koji vozi, a oni lakoverni mu daju novac, ne sluteći da je reč o prevari. Ovom prevarantu godinama niko ne može da stane na put.

Velja Pečenjara, poznati prevarant, o čijim lukavim prevarama na benzinskim pumpama je portal Nova.rs u više navrata pisao, ponovo hara na putevima. O tome svedoči iskustvo čitaoca portala Nova.rs koji tvrdi da ga ovaj prevarant nasamario i uzeo mu skoro 11.000 dinara, koje mu do danas nije vratio.

Kako je prevario vozača?

Ovaj čitalac portala Nova.rs ističe i da će ceo slučaj prijaviti policiji, kako bi pokušao da povrati svoj novac. Sve se dogodilo 7. jula oko 19 časova na pumpi u Dobanovcima.

„Išao sam da pokupim suprugu sa aerodroma i stali smo na pumpu da kupimo vodu. Na parkingu mi prilazi proćelav čovek sa malo sede kose i sedom bradicom. Bio je u plavom autu marke „BMW X5″. Govori mi da je zaboravio novčanik kod kuće i da ima hitan slučaj, pa mora da žuri, i ako mogu da mu natočim goriva“, kaže naš sagovornik.

Gorivo, pumpa, benzin
Foto: Shutterstock

Ističe da mu je prevarant obećao smeštaj na Plitvicama, pretpostavlja jer je video registarske oznake Hrvatske.

„Pošto je čovek u problemu, ja sam pristao da mu napunim rezervoar i ujedno da mu kupim kafu, koka kolu i kutiju cigareta. Dao mi je i broj telefona i uzeo moj, da navodno može da mi se javi i pošalje 100 evra. Platio sam karticom i otišao. Posle toga sam se čuo sa njim više puta i svaki put me je slagao da će se doći da mi vrati novac. Dogovorili smo se čak i da se nađemo u jednoj piceriji, međutim, pozvao me je pola sata pre sastanka i rekao da ne može doći“, kaže naš sagovornik.

Dodaje i da je nakon više pokušaja prestao da se nada da će dobiti novac nazad.

Velja Pečenjara vara vozače uglavnom u blizini pumpi, prilazi ljudima sa pričom da mu je nestalo gorivo ili tvrdi da ima tešku porodičnu situaciju i moli za pomoć.

Uz davanje svog broja obećava da će vratiti novac, ali se to nikada ne desi.

Interesantno je da žrtvama prilazi u skupocenim automobilima kao što su „audi“, „BMW“, „porše“, „folksvagen“, pa većini njegova priča ne bude sumnjiva. Uvek je lepo obučen i pristojan i tako pridobije poverenje građana.

Građani se sažale na tešku priču

Jedan od prevarenih ispričao je ranije za portal Nova.rs svoje iskustvo sa ovim prevarantom.

Pročitajte još:

„Nakon što sam oca ostavio na aerodromu, krenuo sam nazad za Novi Sad. Na jednoj pumpi kod isključenja za Novi Sad zastao sam kako bih pojeo nešto. Kada sam se zaustavio, prišao mi čovek u BMW X5 i pita me da li se poznajemo. Rekao mi je da je i on iz Novog Sada“, ispričao je mladić i dodao:

„Pošto nisam imao novac, ponudio sam se da mu platim gorivo karticom, na šta je on odmah pristao. Zahvalio se i rekao mi da će me odvesti na pečenje. Njegov nastup i priča bili su toliko uverljivi, da sam se na kraju sažalio, čak sam mu i rekao: ‘Dobro je Veljko, nema veze, svakom može da se desi. Bilo mi je žao čoveka’“, opisuje Dušan susret sa prevarantom.

Nova, pare, dinari, evri, novac u rukama, kredit
Foto: Shutterstock

Ipak, mladiću je nešto bilo čudno u celoj priči. Kada je ukucao na internetu ime Veljko i pečenjara, imao je i šta da vidi – seriju tekstova o ovom starom prevarantu.

Ne zna se tačan broj, ali je dosad veliki broj građana prevaren.

Pročitajte još:

Proteklih godina Velja Pečenjara je ordinirao na benzinskim pumpama na auto-putu kod Surčina, ali i na ostalim pravcima, od Subotice do Ibarske magistrale, kao i kod aerodroma „Nikola Tesla“.

Nadimak je dobio tako što se svojevremeno ljudima predstavljao i kao vlasnik pečenjera, pa je još i obećavao vruće pečenje pored vraćanja pozajmljenog novca.

Pokajao se, pa krenuo da vraća novac

Nakon serije tekstova koje je portal Nova.rs pisao o ovom prevarantu, Velja Pečenjara je čak u nekom trenutku i krenuo da vraća novac.

Ipak, to je bilo kratko veka, a našem portalu javile su se nove žrtve.

VIDEO: Saveti kako da izbegnete internet prevare

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare