Foto: Shutterstock

Broj žrtava Velje Pečenjare, poznatog prevaranta koji se tako predstavlja svojim žrtvama koje presreće na benzinskim pumpama, ne prestaje da raste. Redakciji portala Nova.rs javila se još jedna osoba, Zoran B. čiju je trudnu ženu nasamario ovaj prevarant koristeći dobro osmišljenu priču zahvaljujući kojoj uspešno vara ljude i već godinama izbegava lisice.

„Supruga mi je bila trudna u tom periodu, a ja sam bio u inostranstvu. Ona je sama krenula za Suboticu i stala je na pumpu kako bi se odmorila malo. Tada joj je prišao jedan fino obučen čovek, u dobrom automobilu, zamolio je za par hiljada dinara jer su mu blokirane kartice“, započinje svoju ispovest za portal Nova.rs Zoran B.

Pročitajte još:

Objašnjava da je njegovoj supruzi Veljko tada pomenuo poznate preduzetnike iz Valjeva, pa je ona stekla utisaka da je u pitanju neko ko je ne bi prevario.

„Mi smo iz Valjeva, on je video tablice i počeo je da nabraja neke poznate preduzetnike odatle, pa je moja supruga pomislila da je stvarno u pitanju ugledan čovek i preduzetnik. Složio joj je neku priču i ona se sažalila, želela je da pomogne čoveku koji je ostao u nevolji“, rekao je on. Kao što to obično biva, Velja Pečenjara je obećavao da će se odužiti, a kao što to uglavnom radi, ponudio je svoj broj telefona kao garanciju i kako bi njegova priča delovala što uverljivije.

Foto: Shutterstock

Kada je shvatila da je prevarena, više puta je pokušala da dobije Velju na broj telefona koji joj je dao, ali bi prevarant uvek smišljao neke nove izgovore.

„Kad god bi ga pozvali bili bi oni izgovori: Ajde da se čujemo danas, sutra, obećavao je da će da nas vodi u apartmane koje ima i da nas časti pečenjem. Tada sam shvatio šta se dešava. Moja supruga se tada jako potresla, kakv to čovek može da prevari trudnu ženu i to u poodmakloj trudnoći“ rekao je Zoran B.

Napominje da je tada igrom slučaja saznao ko je zapravo Veljko.

Foto:TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ/

„Upoznao sam jednog mesara iz Paraćina i ispričao sam mu svoju priču. On mi je tada objasnio ko je zapravo Velja Pečenjara, rekavši da mu je pravo ime Veljko Baroš i da je sin velikog privrednika iz prošlog vremena i da zbog toga zna sve te ljude. Njegov otac radio je na veliko i stvarno je imao dosta. Onda je došao ovaj, kockar i pijanac, koji je uspeo sve to da rasturi i sada tako vara ljude“, objašnjava naš sagovornik.

Dodaje da ovo nije prvi slučaj u njegovoj porodici da je Veljko pokušao da prevari nekoga.

#related-news_0

„Nažalost, moju suprugu je tada uhvatio na tužnu priču i fino ponašanje. Samo godinu dana pre toga, moj brat je išao tu prema aerodromu i isto na jednoj pumpi prišao mu je Veljko sa istom tom pričom kako su mu blokirane kartice, ali moj brat je video šta je u pitanju i samo ga je oterao, nije hteo uopšte da priča sa takvim čovekom“, zaključuje Zoran B.

Kako je redakcija portala Nova.rs uspela da sazna, u policiji postoji više prijava protiv ovog čoveka. Međutim, kako je uglavnom reč o nižim iznosima, njegova žrtva Dušan Kostrešević sa kojim smo ranije razgovarali uputio je apel svim prevarenim građanima da mu se jave, kako bi se pridružili grupnoj izjavi broj telefona 069 25 48 550.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar