Aleksandar Papić i Marko Miljković Foto: Privatna arhiva, E-Stock/Miloš Rafailović

U Specijalnom sudu u Beogradu danas je počelo suđenje Veljku Belivuku, Marku Miljkoviću i Filipu Ivanovskom, kao i njihovim suprugama Bojani Belivuk, Tanji Miljković i Mariji Ivanovski, ali i Belivukovoj tašti Snežani Đorđević. Sve optužene tužilaštvo tereti za više krivičnih dela pranje novca u saizvršilaštvu u periodu od 2015. do 2020. godine, a za koje se prema navodima tužilaštva sumnja da su novac stečen kriminalom ulagali u stanove, kuće, placeve, automobile, skupocene satove.

Marko Miljković je izašao za govornicu posle Veljka Belivuka i počeo sa iznošenjem odbrane.

„Uvek sam radio zakonite i legalne poslove, nisam se bavio kriminalom. Nije bilo pranje para. nemam problem da se sudi Belivuku i meni, ali pritisak tužilaštva time što su uveli u postupak naše supruge i drage osobe nije fer. Optužnica sve vreme govori da nismo krivi i da nema pranja novca. Tužilaštvo govori da sam ja kupio tri stana, a u dokumentaciji se vidi da je to kupio moj deda, a nasledio moj otac“, rekao je Miljković i negirao da je novac zaradio vršenjem krivičnih dela kao navijač Partizana.

Marko Miljković Foto: E-Stock Milos Rafailovic

Kako je Marko Miljković dodao, to što se navodi ne da je samo netačno, već i smešno, jer on u periodu navedenom u optužnici nije bio ni na jednoj utakmici Partizana.

„Prvi put sam otišao na utakmicu u julu 2018. godine. Možete da tražite od policije da traži izveštaj i slike sa utakmica, da se vidi da li sam bio. Što se tiče stana u Ulici Živka Davidovića, to je trebalo da bude stan moje supruge. Na svadbi smo imali više od 300 zvanica i dobili smo više od 200.000 evra u kešu. Dogovorili smo se da ona na svoje ime kupi nekretninu za pola te sume. Ne znam što je čudno što je stan kupljen tek 2020. godine, meni niko ne daje rok kada ću ja da trošim svoj novac. Do hapšenja sam radio na poslovima obezbeđenja ličnosti i objekata“, dodao je Miljković.

Pročitajte još:

Miljković je istakao da je, kada je uhapšen, kod njega bilo oko 7.000 evra i da se taj novac vodi kao stečen krivičnim delima, a da je to bio njegov novac koji nije ni u kakvoj vezi sa kriminalom.

„Dobijali smo novac za rođendane, krštenja dece, deca su dobijala pare kao položajnici, i od njih su iz kasice prasice uzete pare“, naveo je Miljković.

Kako je istakao, svedoci koje je tužilaštvo predložilo u ovom postupku su iznosili neistine.

Foto:KRIK/facebook/Aleksandar Papić (desno)

„Pre svih Aleksandar Papić koji je saslušan u istrazi. On mi je poklonio „roleks“, doneo mi ga je njegov vozač Marko na kućnu adresu. Što se tiče novca iz kasice prasice od dece, ja sam čitao dosta knjiga, ali nisam našao kako je tužilaštvo pronašlo pranje novca“, naveo je Miljković.

Kako je dodao, neki iskazi svedoka nemaju nikakve veze sa istinom.

„Tužilaštvo kao marinonetu koristi svedoka saradnika Srđana Lalića, samo da bi spasio svoju imovinu za koju on zna odakle potiče, ja ne znam. Pobrkao je i vozila i placeve i krivična dela. Počeo je da tvrdi i da je falsifikovao isprave, priča gluposti i u ovom postupku. Tražim da sve svedoke ponovo ispitamo na glavnom pretresu i da vidimo da Gačeća i Ristović ne govore istinu, i da Lalić laže. Tražim i da vidite sve iskaze koje je davao protiv nas u drugom postupku i da mu predočimo šta je sve Lalić slagao. Za sada ne želim da odgovaram na pitanja, kada budu saslušani svi svedoci, i kada vidite da svi pokoni ne proističu iz kriminala, još želim da poručim tužilaštvu da ostavi naše porodice na miru a nadam se da ćete vi da vidite sudija kakva je ovo naučna fantastika“, zaključio je Miljković.

VIDEO: Upad klana Belivuk u hotel Life design

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar