Novak Nedić Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Branimir Vujović, srpski državljanin koji je uhapšen početkom oktobra u akciji francuske policije zbog sumnje da je učestvovao u švercu droge i prao novac, povezan je sa čuvenim mafijašem Filipom Koraćem, ali i ljudima iz vlasti u Srbiji i viđao se sa generalnim sekretarom Vlade Novakom Nedićem. KRIK otkriva da je Vujović jednom prilikom platio Nedićev račun u hotelu u kom je odsedao, a koji iznosi 51.000 evra.

Novinari KRIK-a imali su uvid u poverljivi dokument iz istrage francuskih organa koji otkriva da je Vujović bio u centru organizacije koju vodi poznati kriminalac Filip Korać uključen u međunarodni šverc kokaina.

Ovaj dokument, ali i drugi dokazi do kojih su došli novinari, međutim, pokazuju i više od toga – da je osumnjičeni perač novca bio blizak i sarađivao sa ljudima koji imaju veliki politički uticaj u Srbiji, piše KRIK.

Jedan od njih je generalni sekretar Vlade Novak Nedić sa kojim se Vujović, tvrdi se u dokumentu, sastao u maju 2022. godine. Susretu je prisustvovala i osoba bliska Koraću – Nemanja Obradović.

Pročitajte još:

„Branimir Vujović je 17. maja 2022. primio u Ezeu (mesto nedaleko od Nice na jugu Francuske) Nemanju Obradovića, bliskog Filipu Koraću, sa kojim je otišao ​​u hotel ‘Eden Roc’ u mestu Antib gde su se sastali sa Novakom Nedićem, generalnim sekretarom Vlade Srbije.”

Nedićev račun u luksuznom hotelu od pet zvezdica na Azurnoj obali od 51.000 evra platio je Vujović, piše u dokumentu.

Foto: Facebook/Bratsso Vujovic

Zbog čega su se tačno sastali nije poznato, ali se u dokumentu pominje da je Vujovićeva saradnica koja je za njega i njegove bliske ljude otvarala i vodila firme, potencijalno trebalo da osnuje i kompaniju za Nedića.

Sa druge strane, Nedić je preko posrednika za KRIK rekao da je u Francuskoj dva-tri puta bio gost kod Gorana Đokovića. Vujovića je, kako je naveo, upoznao preko Filipa Bačevića, koga je znao odranije. Bačević je sin bivšeg ministra i ambasadora Srbije u Kini Milana Bačevića.

Foto: Privatna arhiva/Instagram/KRIK

Nedić je preko posrednika rekao i da nisu tačne tvrdnje francuskih organa da mu je Vujović platio hotelski račun, te da je jedino što je platio – ručak.

Podsetimo, kriminalna grupa poreklom sa Balkana, koja je krijumčarila drogu, „pala“ je nedavno u Monaku i Francuskoj nakon opsežne istrage tamošnjih policija, a sumnja se da je šef pomenute organizacije Srbin Branimir Vujović zvani Braca. Vujović je proteklih godina javnosti se predstavljao kao uspešni preduzetnik koji živi na visokoj nozi, a prava istraga otkrivena je nakon višemesečne istrage i praćanje njegovih aktivnosti.

Ilustracija francuska policija Foto:GERARD JULIEN / AFP / Profimedia

On je u Francuskoj poznat kao moćni preduzetnik i vlasnik mnogih luksuznih nekretnina, kao i agencija za nekretnine. Proteklih godina je živeo na visokoj nozi, kretao se u elitnom društvu, a niko nije ni slutio šta se krije iza svega.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare