Ilustracija Foto:Dragan Mujan/Nova.rs; privatna arhiva

Miloš Đukić (68), kaskader i učitelj jahanja optužen za silovanje sedam polaznica svoje škole, među kojima je pet bilo maloletno, danas će se u Višem sudu u Beogradu suočiti sa žrtvama. Đukić je optužen da je 11 godina silovao polaznice, a sve je razotkriveno nakon što su hrabre devojke javno progovorile o seksualnom nasilju koje su preživele.

Prošlo je više od godinu dana nakon hapšenja Đukića, kada je otkrivena mračna istina o tome šta se dešavalo u konjičkom klubu.

Na prethodnom ročištu, svedočila je još jedna žrtva koja je detaljno prepričavala gnusne detalje za koje tvrdi da je doživela od strane optuženog. Ona je ranije ispričala da je 2019. godine počela da dolazi sa mlađom sestrom u školu jahanja.

„Dovodio nas je otac, koji je bio prijatelj sa Đukićem. Tata nas je trenirao na početku. U jednom trenutku smo počele da dolazimo autobusom, a kada smo dovoljno napredovale onda je Miloš Đukić počeo da nas trenira. Tada su počeli komentari sa seksualnom konotacijom: „Ako želiš dobro da jašeš, treba da sv*šiš na konju“. To nije govorio pred starijim članovima, već samo kada smo sami“, rekla je tada ona.

„Počeo je da stenje i uzdiše“

Ona je prepričala scenu koju je doživela kada je u septembru 2021. godine stigao novi konj u školu jahanja.

„Konj je u jednom trenutku dobio povredu na leđima, o čemu sam obavestila Miloša Đukića. Rekla sam mu da treba da se proveri kako mu se stavlja oprema. Tog dana bile su dve devojke, ja i on u klubu; rekao je da će da mi pomogne da postavim opremu kada se vrati iz pekare. Došao je da proveri da li sam dobro namestila i spustio mi ruke na zadnjicu i jako me stisnuo“, prisetila se ona. Kako je ispričala, tada je Miloš Đukić počeo da stenje i da uzdiše.

Optužen da je 11 godina silovao polaznice

Miloš Đukić je optužen za silovanje, silovanje u pokušaju, polno uznemiravanje i pet krivičnih dela nedozvoljene polne radnje nad sedam polaznica njegove škole jahanja u Barajevu.

On je sva pomenuta krivična dela navodno izvršio u prostorijama konjičkog kluba u periodu od 2010. do 2021. godine, a žrtve su polaznice škole jahanja u kojoj je Đukić radio kao instruktor.

Kako je ranije saopštilo tužilaštvo, sumnja se da je Đukić u decembru 2010. godine silovao maloletnu devojku koja je u to vreme imala 17 godina. Nad devojkom od 15 godina je, kako se sumnja, izvršio krivično delo nedozvoljene polne radnje u junu 2017. godine, a u martu 2018. godine je pokušao da je siluje.

Takođe postoji sumnja da je nad drugom devojkom od 15 godina u septembru 2021. godine izvršio krivično delo nedozvoljene polne radnje, kao i nad još dve punoletne devojke u istom vremenskom periodu.

Tokom 2013, 2014. i 2015. godine izvršio je, kako se sumnja, dva krivična dela nedozvoljene polne radnje nad dve devojčice od 13 i 11 godina.

Bonus video: MUP akcija Armagedon – hapšenje pedofila

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar