Akcija Armagedon hapsenje pedofilija pedofili
Ilustracija Foto:MUP Srbije

Dežurni zamenik Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu je odredio zadržavanje prema osumnjičenom B. P. zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično delo Ucena u pokušaju.

Krivičnom prijavom osumnjičenom je stavljeno na teret da je u periodu od 31.10.2022. godine, u nameri pribavljanja protivpravne imovinske koristi, pokušao da prinudi oštećenog A. P. da mu preda novac u iznosu od više desetina hiljada eura, u kom cilju je oštećenom slao poruke u kojima mu je zapretio da će u suprotnom javno objaviti snimke koji poseduje, a koji sadrže podatke koji bi škodili časti i ugledu oštećenog.

Pročitajte još:

Osumnjičeni B. P. je dana 24.11.2022. godine saslušan pred postupajućim zamenikom javnog tužioca na okolnosti izvršenja krivičnog dela Ucena u pokušaju iz čl. 215 st.3 u vezi st. 1 u vezi čl. 30 KZ kojom prilikom je iskoristio svoje zakonsko pravo da ne iznosi svoju odbranu i ne odgovara na pitanja, nakon čega je tužilaštvo stavilo predlog Prvom osnovnom sudu u Beogradu da se prema osumnjičenom odredi pritvor u trajanju od 30 dana, budući da osobite okolnosti ukazuju da će ometati postupak uticanjem na svedoke.

U toku istrage tužilaštvo će ispitati oštećenog i svedoke, narediti sva neophodna veštačenja, te će pribaviti sva potrebna obaveštenja i druge dokaze radi utvrđivanja potpunog činjeničnog stanja, nakon čega će doneti odluku u predmetu.

BONUS VIDEO: Novi snimak hapšenja Vušovićeve grupe

Komentari

Svi komentari (0)