Policija, uviđaj, uvidjaj
Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu donelo je naredbu o sprovođenju istrage protiv osumnjičenih B.O. i A.I. zbog postojanja osnova sumnje da su učinili krivično delo Prevara.

U krivičnoj prijavi Prvog odeljenja Uprave kriminalističke policije, navodi se da su osumnjičeni B.O. i A.I. krivično delo koje im je stavljeno na teret učinili u toku 2021. godine, na taj način što su lažnim prikazivanjem da na prodaju nude originalna dela slikara Vozarević Lazara, za koja je naknadnim proverama i veštačenjem utvrđeno da nisu originalna umetnička dela, doveli u zabludu oštećene I.M. i V.V. te je osumnjičena B.O. oštećenom I.M. prodala tri slike i sebi pribavila protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 25.000 evra, a osumnjičeni A.I. oštećenom V.Č. prodao tri slike i sebi pribavio protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 33.000 evra.

Pročitajte još:

Po nalogu dežurnog zamenika javnog tužioca Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, dana 22.11.2022. godine od strane Prvog odeljenja Uprave kriminalističke policije doneto je rešenje o zadržavanju osumnjičenih B.O. i A.I. u trajanju do 48 časova. Dana 24.11.2022. godine osumnjičeni su saslušani pred tužilaštvom, kojom prilikom su negirali izvršenje krivičnog dela koje im je stavljeno na teret i odbili da odgovaraju na pitanja.

Nakon saslušanja, tužilaštvo je Prvom osnovnom sudu u Beogradu predložilo da se prema osumnjičenima odredi pritvor, i to u odnosu na oboje jer postoje okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticanjem na svedoke, kao i osobite okolnosti koje ukazuju da će boravkom na slobodi u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo, a u odnosu na osumnjičenu B.O. i jer postoje okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva.

U toku istrage biće ispitani svedoci oštećeni, kao i ostali svedoci, naređeno vršenje potrebnih veštačenja i preduzete druge radnje radi donošenja odluke o daljem toku postupka.

BONUS VIDEO: Hapšenje zbog milionske prevare u vodovodu „Zaječar“

Komentari

Svi komentari (0)