Foto: MUP; Shutterstock

Muškarac Dejan Kovač ubijen je 5. januara u Brazilu, a kako se sumnja, reč je o Darku Geisleru Nedeljkoviću (43) iz Pančeva koji je u Brazilu navodno koristio lažni identitet. Nedeljković slovi za pripadnika škaljarskog klana, a likvidacija Baranina Andrije Mrdaka 2014. godine ispred Spuža nije jedina sa kojom se proteklih godina dovodio u vezu.

Sem ubistva Mrdaka 2015. godine ispred zatvora Spuž, Geisler Nedeljković se dovodio u vezu i sa likvidacijom Vidaka Vorotovića (34), zvanog Vinko, iz Nikšića.

Vorotović je ubijen 15. decembra 2012. oko 23.30 u sačekuši u centru Nikšića, a od samog starta se navodilo da je reč o profesionalnoj likvidaciji. Naime, napadač je kobnog dana u Vorotovića ispalio sedam hitaca u glavu i to dok je na parkingu ispred autobuske stanice sedeo u „audiju“.

Foto: Nemanja Jovanović

Kako su Vijesti ranije pisali, nadzorne kamere na autobuskoj stanici snimile su muškarca koji je došetao do mesta zločina i sa zadnje strane prišao automobilu u kojem je bio Vorotović i kroz staklo na vozačevim vratima ispalio nekoliko hitaca. Policija je u prvim danima istrage pretpostavljala da je egzekutor koristio pištolj sa prigušivačem, najvjerovatnije prislonio cijev pištolja na staklo i pucao.

Foto: Nemanja Jovanović

Vorotović je odranije bio poznat istražnim organima, a 2008. godine je učestvovao u tuči ispred kafića „Duga“ u Tivtu, koja je prethodila ubistvu Petra Drakulovića i Srđana Kasalice.

Pročitajte još:

Vorotović je bio osumnjičen i da je deo zločinačke grupe, koja je pripremala likvidaciju Baranina Veselina Bujića. I njegov rođeni brat, Marko Vorotović, poznat je istražnim organima.

Naime, on je svojevremeno bio označen kao pripadnik kriminalne grupe narko-bosa Darka Šarića, a crnogorski mediji su jedno vreme spekulisali čak i da se motiv likvidacije njegovog brata Vinka krije u ovome.

darko

Ubrzo nakon likvidacije Vorotovića spekulisalo se da bi motiv mogla da bude odmazda tada odbeglog Šarića, zato što je rođeni brat ubijenog priznao da je učestvovao u švercu preko dve tone kokaina za njega.

Marko Vorotović je priznao krivicu za šverc droge i sklopio je sporazum sa tužilaštvom i tada je osuđen na devet godina robije.

Kako je Geisler povezan s likvidacijom?

Srbin Darko Geisler Nedeljković, koji je 5. januara navodno likvidiran u Brazilu, nije se od samog početka istrage dovodio u vezu sa likvidacijom Vinka Vorotovića.  Tek nakon ubistva Andrije Mrdaka 2014. godine, istražitelji su Geislera Nedeljkovića dovodili u vezu i sa Vorotovićem.

Foto:MUP

Crnogorska policija tada je navodila da se Srbin dovodio u vezu sa više krivičnih dela.

Likvidacija pred suprugom i detetom

Podsetimo, stravična likvidacija dogodila se 5. januara u kvartu Embare u Santosu u Brazilu, a prema nezvaničnim saznanjima, sumnja se da je ubijen upravo Darko Geisler Nedeljković, za kojim je raspisana poternica zbog ubistva Baranina Andrije Mrdaka. Tamošnji mediji navode da je žrtva identifikovana kao 43-godišnji Darko Kovač, te se sumnja da je ubijeni muškarac koristio lažni identitet.

Ubistvo se dogodilo u petak uveče u 19.46, u naselju Embare, u trenutku kada je žrtva, sišla sa bicikla, na kom se nalazio i njegov četvorogodišnji sin. Napadač mu je prišao s leđa i ispalio hice.

U trenutku likvidacije, napadač je imao masku i rukavice. Zločin su snimile nadzorne kamere, a na snimku se vidi trenutak kada ubica prilazi žrtvi i puca u nju. Srbin je upucan u trenutku kada je sišao sa bicikla, dok mu se dete i dalje nalazilo na biciklu. U trenutku kada je upucan, supruga ubijenog je skočila da zadrži dete kako ne bi palo.

VIDEO: Pripadnici MUP-a u Beogradu rasvetlili su krivično delo ubistvo u pokušaju

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar