Foto:MUP srbije; privatna arhiva; shutterstock

Vračarska kriminalna grupa, na čelu sa Nikolom Vušovićem i Urošem Piperskim, odgovorna je za ubistvo Dragan Ristića Čađe, a kako se može videti u Skaj prepisci članova ovog klana, postojao je i plan da likvidiraju i Ristićevog sina M. R. o čemu su govorili u komunikaciji na "Skaju". Prikupljali su informacije o tome gde živi, čime se bavi, kuda se kreće... Po svem sudeći još jedno krimi-ubistvo sprečeno je zahavaljujući tome što je policija bila brža.

Beogradski ugostitelj Dragan Ristić zvani Čađa (61) ubijen je u Kaluđerici septembra 2020. godine, kada je kriminalna grupa na čelu sa Vušovićem inscenirala saobraćajnu nezgodu u kojoj je učestvovao Ristić. Kada je ugostitelj kobnog dana izašao iz svog vozila jer ga je neko udario, ubica mu je presudio hicima iz vatrenog oružja i pobegao. Motiv za ovu likvidaciju, kako se može videti iz optužnice u koju smo ekskluzivno imali uvid, bio je navodno taj da je Ristićev sin navodno „namestio“ pojedine pripadnike „vračarskog klana“ za ubistvo.

Dragan Ristić Čađa Foto: Privatna arhiva

Prema navodima optužnice, za ubistvo Dragana Ristića izdvojeno je 60.000 evra, a okrivljeni Dario Đorđević imao je zadatak da pronađene oružje (pištolj, prigušivač i municiju) za izvršenje likvidacije. Pucač je bio Vuk Ursulov, koga su vođe grupe angažovale za taj „zadatak“, a kome se sudi u posebnom postupku za ubistvo.

Da su „vračarci“ zamerili Ristićevom sinu to što je ranije govorio u policij, može se pročitati iz poruka koje su pripadnici grupe razmenjivali putem „Skaj“ aplikacije.

Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

„Vušović govori da je Ristićev sin cinkaroš, da je namestio njihove da leže, njih četvoricu po 10 godina za ubistvo izvesnog Doskovića, a da nisu krivi. Dalje navodi i da je Čađa tada došao u 29. i napravio priču pokušavajući da oslobodi sina, te da je zaslužio da umre“, navodi se u optužnici. Reč je najverovatnije o ubistvu dvojica mladića iz Kaluđerice od pre 15 godina, kada su u opštoj tuči nastradali su Vladimir Dosković (33), građevinski preduzimač i poznat kao opasan momak iz Kaluđerice, i Dalibor Milenković (21), kuvar jednog beogradskog restorana, pisali su beogradski mediji tada.

„Ima para da se sveti“

Međutim, iz optužnice se može videti da su „vračarci“ planirali i da se direktno osvete Ristićevom sinu M. R. Kako se može videti iz njihovih poruka, oni komentarišu kako je opasan jer ima para da se sveti, a inače mu je kum Željko Rutović.

Foto: Facebook/Željko Rutović

Tako jedan od visokorangiranih pripadnika grupe Dario Đorđević tokom dopisivanja sa NN osobom 21. januara 2021. godine komentariše kako M. R. ima suprugu, koiko ima dece, sa kim živi, da ide u teretanu ali da još ne znaju koju, da je ceo dan u jednom restoranu na Košutnjaku, da živi u jednom beogradskom naselju na periferiji.

Takođe, navodi da su mu ubili oca „sad u avgustu“, te da sada mora i njega.

Neimenovanom sagovorniku objašnjava da je visok 178 centimetara, da ima 80, 90 kilograma, da ima crnu, kratku kosu i da je rođen 1988. godine.

Đorđević ponovo govori o M. R. u dopisivanju sa nepoznatom osobom iz 8. marta navodi da je će dobiti 40 godina, da nema ni kučeta, ni mačeta, te da mora ubiti M. pa nek „sve ide u ku**ac“. Veruje se da i u ovom delu razgovora govori o Čađinom sinu M. R

Šta je Čađin sin ispričao

Inače, M. R., sin ubijenog, saslušan je pred Javnim tužilaštvom za organizovani kriminal nakon što mu je ubijen otac. On je tada rekao da je u trenutku likvidacije spavao, da ga je komšinica probudila i rekla da mu je otac nastradao. Istakao je i da mu nije jasan motiv ubistva, da je njegov otac bio ugostitelj i da nije imao probleme. Ipak, rekao je i da poznaje optuženog Daria Đorđevića, da je sa njim hapšen pre desetak godina, ali i da od 2012. nemaju kontakt.

Rekao je da je bilo ubistvo, te da je on osuđen na 10 godina, a Đorđević na 11.

Bonus video: Hapšenje odgovornih lica za potonuće splava Kartel

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar