Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Lidija M. (45), majka bebe koja je pre pet dana pronađena u zamrzivaču, osumnjičena je da je lišila života svoje novorođenče nepoznatog pola na taj način što je nakon što se porodila na podu kupatila u kući, dete zajedno sa posteljicom umotala u peškir, a potom stavila u više pvc kesa, i zatim u zamrzivač u kući bivšeg supruga. Zoran M., njen bivši suprug, u prvoj izjavi za portal Nova.rs, od saznanja istine, kaže da je u šoku.

Kako dodaje, do pre skoro godinu dana bio je siguran da poznaje ženu kraj koje je proveo 27 godina.

„Znam za pet trudnoća, odnosno prvo dete nam je preminulo po rođenju 1997. godine. Ostalo četvoro dece je hvala Bogu dobro i znao sam i kada je bila trudna, prosto znao sam da sam ja otac te dece. Ne mogu da poverujem da je 2016. godine rodila to dete, a da za to nikada nisam saznao“, navodi Zoran odmahujući glavom u neverici.

Kako dodaje, da nešto nije u redu znao je čim je policija došla.

„Policajac je odmah kada je video dete rekao da je ubijeno, da mu je glava povređena. Pomislio sam da ne može to da zna, ali istina je ipak drugačija. Dao sam bris za DNK analizu, ne znam ni da li je to dete moje“, kaže uznemireni čovek.

Zemun beba pronađena u zamrzivaču Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Na pitanje kako je moguće da je ona sedam godina uspela da krije mrtvo dete u zamrzivaču, Zoran kaže da ni on ne zna.

„Samo nas dvoje smo imali pristup zamrzivaču, a to je nađeno skroz na dnu. Ja nikada nisam vadio sa dna ili otapao ranijih godina, to je ona radila. Pitanje je i kada bi i da li bi bilo otkriveno. Jezivo, ne mogu da se oporavim još od te scene. Non stop u glavi mi je kako odmotavam taj peškir i kada sam ugledao prvo rukicu, a potom i glavicu…“.

Prema njegovim rečima, ni nakon saznanja šta se dogodilo nije stupio sa Lidijom u kontakt.

„Nismo se čuli, nema potrebe. Ona je otišla odavde i tu je na svaku priču stavljena tačka. Starija deca mi ništa ne govore, ali vidim da im nije sve jedno, ipak im je to majka“, kaže smušeni Zoran.

Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Milan i Marica Milutinović, komšije Zorana M., za portal Nova.rs navode da ne mogu da veruju da je Lidija to uradila suprugu.

„On je čovek koji je ceo život podredio porodici i deci. Svaki dan visi po krovovima, radi kao limar, radi oluke. Bori se lavovski za svoje čevoro dece. O njoj ne znam šta da kaže, bila je dobra. Dosta godina je mlađa od njega. Pet puta je išla i vraćala se. Ona je radila… znate i sami gde. Šta da kažem…“, navodi Milan.

Zemun beba pronađena u zamrzivaču Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Njegova supruga Marica međutim navodi da je Lidiju videla nedavno.

„Videla sam je pre tri meseca, odnosno nekoliko meseci nakon što je ostavila muža i decu, i javila sam joj se. Jedva da mi je uzvratila pozdrav, a iskreno to me je zbunilo jer je ona sa nama bila dobra, družile smo se. Bila je domaćica, kuvarica, deca su uvek bila čista“, kaže ova žena.

Pročitajte još:

Podsetimo, Lidija M. saslušana je danas u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu zbog sumnje da je neutvrđenog dana tokom leta 2016. godine u kući u Zemunu ubila svoje novorođeno dete.

Osumnjičena je na saslušanju iznela svoju odbranu. Tužilaštvo je nakon saslušanja predložilo sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu da okrivljenoj odredi pritvor da ne bi uticala na svedoke, kao i zbog uznemirenja javnosti.

BONUS VIDEO: Izjava Zorana M., povodom pronađene bebe u Zemunu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare