Foto: Aleksa Momčilović/Nova.rs, E-Stock/Milos Rafailovic, Privatna arhiva,/ Turska policija

Nakon jučerašnjeg ročišta utvrđena je još jedna od brojnih veza ozloglašenog klana Belivuk - Milković sa kavačkim klanom, koji je organizovao likvidaciju vođe suparničkog škaljarskog klana Jovana Vukotića. Vlasnica kuće u Surduku, u kojoj je navodno spaljen Goran Mihajlović, supruga je Radoja Živkovića - kavčanina koji je uhapšen zbog ubistva Vukotića. Portal Nova.rs otkriva šta je Aleksandra Živković u tužilaštvo govorila o kući smrti u Surduku, čija je vlasnica.

Goran Mihajlović, koji slovi za prvu žrtvu surovog klana, nestao je pod misterioznim okolnostima 2019. godine. Nakon dužeg vremena, član kriminalne grupe Nikola Spasojević sklopio je dogovor sa tužilaštvom i priznao da je klan organizovao ubistvo Mihajlovića. Tada su istražni organi došli do saznanja da je Mihajlović ubijen i spaljen 2. aprila 2019. u kući u Surduku.

Pomenuta kuća je jedna od „kuća strave“ koje su služile grupi za stravična mučenja i ubijanja svojih žrtvi. Vlasnica pomenutog objekta je Aleksandra Živković, supruga Radoja Živkovića, jednog od najbližih saradnika vođe kavčana Radoja Zvicera. Živković je 18. septrembar uhapšen u Istanbulu, zajedno sa još 11 osoba zbog sumnje da su organizovali ubistvo škaljarca Jovana Vukotića.

FOTO: POLICE TURKEY

Živkovićeva je povodom kuće u Surduku, u kojoj je mučen Mihajlović, saslušana 22. marta ove godine u prostorijama Tužilaštva za organizovani kriminal. Ipak, njene izjave o kući su bile krajnje nelogične, a naš portal otkriva detalje njenog iskaza.

„Ne znam ništa, kuća nije imala ključ“

Ona je najpre navela da nema saznanja o ubistvu Mihajlovića, te da je praktično sve saznala od policije.

Kako je tvrdila, ona je kuću u Surduku nasledila, a prilikom pretresa policije je bila prisutna i od nadležnih je saznala kako su u njoj pronašli gume i jednu kosku.

Istakla je i da je poslednjih godinu i po dana u toj kući živeo, samo povremeno, njen otac. Sa druge strane, rekla je da je tokom aprila 2019. godine, kada je ubijen Mihajlović, ta kuća bila prazna.

Foto: Aleksa Momčilović/Nova.rs

Koristila je vikendicu vikendom, a većinom je tu bio njen otac, koji ima 70 godina, te mu je, kako je objasnila Aleksandra, lepše bilo tamo „na vazduhu“.

Objasnila je i da tu postoji jedna stara kuća, a kako je razumela, policija je više pažnje posvetila upravo tom objektu.

U to staroj kući stoje stvari za plac, alati i kola za decu. Na saslušanju  je rekla da ključ za tu kuću ne postoji, već je ona otvorena.

Ipak, za noviju kuću je rekla da je nekoliko osoba imalo ključeve. Između ostalih, njen bivši suprug Radoje, koji je imao ključ odranije dok su bili zajedno, ali i njen otac, brat od strica, kao i radnik koji je održavao kuću.

Živkovićeva već duže vremena ne živi sa uhapšenim Radojem. Podnela je zahtev sa razvod braka u decembru 2015. godine, ali pošto njegova lokacije nije bila poznata, još uvek se nisu zakonski rastali.

Belivuk o druženju sa Žutim

Ovim je potvrđena još jedna veza grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića sa visokopozicioniranim članovima kavačkog klana.

Marko Miljković i Veljko Belivuk, Velja Nevolja
Marko Miljković i Veljko Belivuk Foto: Printscreen/Tv Pink

Belivuk i MIljković su tokom jučerašnjeg ročišta, kako su preneli mediji, spomenuli ubistvo Vukotića, ali i kako poznaju uhapšenog Živkovića.

„Poznajemo ga, družili smo se, uhapšen je u Istanbulu i njen je muž, ali to ne dokazuje da smo izvršili krivično delo“, rekao je navodno Miljković u sudnici.

Pročitajte još:

Belivuk je istakao da ga briga za ubistvo Vukotića.

„Meni baš nije žao, platio je moje i ubistvo Marka Miljkovića, trebalo je da budemo ubijeni na aerodromu u Tivtu pa nikom nije bilo žao mene“, rekao je navodno Belivuk, a preneo je Kurir.

Podsetimo, Belivukova grupa je uhapšena 4. februara 2020. godine, a terete se za najteža krivična dela, među kojima je i sedam ubistava u Srbiji. Oni su se izjašnjavali o drugoj optužnici za ubistvo Nikole Mitića i Gorana Mihajlovića, prilikom čega je i došlo do rasvetljenja veze između kavčana i Belivuka.

Pored sedam stravičnih likvidacija u Srbiji, crnogorsko tužilaštvo sumnjiči Veljka Belivuka i Marka Miljkovića da su učestvovali u kidnapovanju, mučenju i ubistvu Mila Radulovića zvanog Kapetan. Između ostalog, za ovo ubistvo osumnjičeni su kavčani među kojima je i Radoje Živković, kao i Radoje Zvicer.

BONUS VIDEO: Koga će sve iz državnog vrha Belivuk da povuče sa sobom

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar