Foto: Turska policija

Crna Gora će tražiti od Turske izručenje Radoja Živkovića i Zdravka Perunovića, osumnjičenih za ubistvo vođe škaljarskog klana Jovana Vukotića, bez obzira na to što se protiv njih pred turskim organima vode krivični postupci, rečeno je za RTCG u crnogorskom Ministarstvu pravde.

Živković i Perunović su u Turskoj uhapšeni zbog sumnje da su umešani u ubistvo osumnjičenog vođe škaljarskog klana Jovana Vukotića 8. septembra.

U Višem sudu u Podgorici već im se sudi zbog ubistva Nikole Stanišića i formiranja kriminalne organizacije.

„Nadležni organi Crne Gore će, u skladu sa Zakonom o međunarodnoj pravnoj pomoći u krivičnim stvarima i međunarodnim ugovorima koji regulišu izručenje okrivljenih i osudenih lica, tražiti izručenje lica koja se potražuju radi vođenja krivičnih postupaka pred pravosudnim organima Crne Gore, bez obzira na to da li se protiv tih lica vode krivični postupci“, saopštili su iz Ministarstva pravde za RTCG.

Pročitajte još:

Zdravko Perunović i Radoje Živković, koje je turska policija uhapsila 16. septembra, poznati su odranije crnogorskim istražnim organima, ali i javnosti.

Njihova imena su u optužnici protiv istaknutog člana kavackog klana Slobodana Kašćelana i njegove trinaestočlane grupe koju tužilaštvo tereti za teško ubistvo Nikole Stanišica na podmukao i svirep način.

Njima se sudi u podgoričkom Višem sudu.

Na poslednjem ročištu odbrana je ukazala na nezakonitost dokaza protiv optuženih i zatražila obustavu krivičnog postupka.

Pored Kašcelana na optužnici se našao i Kotoranin Radoje Zvicer (49) sa sugrađanima Draganom Kneževicem (40) i Milošem Radonjićem.

VIDEO:  Pokušaj ubistva Radoja Zvicera

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (0)