Sela Malo Orašje i Dubona kod Mladenovca zavijena su u crno nakon tragedije koja se dogodila u četvrtak uveče kada je U. B. (21) hicima iz automatske puške usmrtio osam osoba, a 14 ranio. Reporteri Nova.rs na terenu su zatekli i psihoterapeutkinju Mariju Milenković koja je pretrpela veliki gubitak i ispričala šta se kobne večeri tačno dogodilo.

„Nastradao je moje zaove sin, 21 godinu, dete koje je pravilo roštilj i družilo se sa svojim drugarima. Na svu sreću, njegova sestra rođena, koja je u tom trenutku prišla, odnosno došla s drugaricama kolima do mesta gde se krvavi pir dešavao, je kada je čula da je izleteo ubica i rekao: „Sad ću sve da vas pobijem, lezite dole“, ona je izleteta iz svog automobila. Otišla je u obližnju njivu i trčala nekih pet minuta i zatim se sakrila u improvizovanu kućiću koja se nalazi na njivi“, kaže Milenkovićeva i dodaje:

Marija Milenković o masakru u Mladenovcu
Foto: Nova.rs

„Odatle je pozvala policiju i policija je nju koordinisala, bila je na vezi s njima nekih 40 minuta. Dok policija nije došla, ona nije izašla iz kućice. Tek kada je izašla iz kućiće, shvatila je šta se zapravo desilo, da su na licu mesta poginula mnoga deca koja su bila tu prisutna“.

„Da tragedija bude veća, taj zločin se dogodio od njihove kuće nekih 500 metara. Na svu sreću, Teodora je preživela, a moglo je da bude još gore.. Njen rođeni brat nije više tu, Nemanja je dete koje sam znala od rođenja, koga sam nosila na rukama. Sa 11, 12 godina imao je nesreću da ga traktor pregazi, borili smo se za njegov život tada, ali evo, nije imao tu sreću. Tad je preživeo, ovo danas, ovo je tuga za sve nas“, kaže vidno potresena Marija.

Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Podsetimo, U. B. usmrtio je hicima iz automatske puške osam osoba u četvrtak uveče, dok je njih 14 ranio.

On je krvavi pir počinio u dva sela – Malo Orašje i Dubona.

Potom je zaustavio taksistu i primorao ga da ga odveze do sela Vinjište kod Kragujevca, gde ga je policija uhapsila.

Potera za njim trajala je do ranih jutarnjih sati, kada su mu konačno stavljene lisice na ruke.

Foto: MUP

Sve moguće raspoložive službe policije, SAJ, Žandarmerije, tragale su za ubicom, dok je helikopter nadletao podrućje kod Mladenovca.

U ranim jutarnjim satima, osumnjičeni je uhapšen u kući rođaka.

Pročitajte još:

Takođe, prilikom pretresa kuće i pomoćnog objekta u naselju Vinjište, policija je pronašla četiri ručne bombe, više kutija sa pištoljskom municijom, više komada puščane municije, okvir za pištolj, dva okvira najverovatnije za automatsku pušku, nosač optike, kao i automatsku pušku bez fabričkog broja.

VIDEO: Muk u selima oko Mladenovca nakon tragične noći…

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar