Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova priveli su maloletnu devojčicu koja je na TikToku snimala sebe, ismevala masakr koji se dogodio na Vračaru i veličala ubicu K. K. na informativni razgovor, potvrđeno je iz MUP za Nova.rs.

Budući da je reč o maloletnom licu, protiv roditelja će biti podnesene odgovarajuće prijave.

Na spornom snimku vidi se maloletna devojčica koja je uključila uživo snimanje na TikToku i pred stotinama fanova podržala krvavi pir u školi na Vračaru. Hvalila je K. K., ismevala žrtve masakra, a potom je napravila i fan stranicu sa njegovom slikom, koja stoji u opisu njenog Instagram profila.

Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Podsetimo, ovo nije bila jedina neprimerena reakcija na zločin koji se dogodio u beogradskoj školi. U danu kada je ubijeno osam đaka i čuvar u OŠ „Vladislav Ribnikar“ pojavio se video u kome se deca „igraju“ tako što pucaju na drugove u učionici, onako kako se to desilo nekoliko časova ranije na Vračaru.

Posebno surove bile su reakcije dece na društvenim mrežama koja su se šalila sa smrću dece, a hvalila ubicu.

U mnoštvu komentara na društvenim mrežama, vršnjaci K.K. su tragediju ocenili kao nešto pozitivno frazama iz igrica poput „mega kill“, „count kill“, „8 killova nice“, a njega nazvali carem.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić juče je izjavio da u četvrtak na teritoriji Srbije bilo 25 intervencija „zbog groznog ponašanja omladine koja imitira ubicu i još 20 lažnih prijava“. Najavio je i da će biti provereno 45.000 profila na društvenim mrežama „kojima se dopadaju ubice“.

BONUS VIDEO: Potresni prizori ispred OŠ Vladislav Ribnikar gde je ubijeno devet osoba – Cveće i reka suza za stradale đake i radnika obezbeđenja

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare