sveštenik pravoslavni
Foto: Shutterstock

Sveštenik lokalne crkve u Ripnju, koji je u subotu napadnut u dvorištu crkve kada je na njega nasrnuo M. K. nakon verbalne rasprave, upozoravao je da trpi određene pretnje.

Sveštenik V. D. je napadnut nakon kraćeg razgovora sa radnikom M. K. u subotu u dvorištu crkve. Žrtva je najpre svojim automobilom prišla M. K., a nakon izvesnog vremena izašao je iz vozila i tada je došlo do fizičkog obračuna.

Upravo na sastanku crkvenog odbora održanom dva dana pre ovog napada, prema rečima izvora Kurira, sveštenik je upozoravao da dobija pretnje i da trpi uvrede.

„Problem je još veći jer i njegova žena, popadija, trpi uvrede i seksualne insinuacije. Ona se takođe više puta žalila da se oseća ugroženo, međutim, sve i dalje traje“, kaže izvor ovog portala.

Takođe, za Kurir se oglasio i na napadač M.K. koji je tvrdio da je i on žrtva uvreda od strane sveštenika koji ga, kako kaže, vređa na nacionalnoj osnovi.

„Više puta mi je rekao da ne treba da budem u crkvi i da tu više neće da me vidi jer sam „garav“, ja ovde održam dvorište crkve i pomažem, nekad sam plaćen, nekad nisam nisam, ali sad pošten. Znam da nije trebalo da ga udarim, ali sam to uradio u naletu besa, žao mi je što je to bilo u dvorištu crkve i što sam napao čoveka koji nosi mantiju“, rekao je M. K. On tvrdi da je na sveštenika nasrnuo jer mu je spomenuo porodicu.

Bonus video: Kafanska tuča u Mokrinu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar