Viši sud u Nišu Foto:Shutterstock/WR7

Saslušanjem svedoka Bojana Stamenkovića, u Višem sudu u Nišu nastavljeno je suđenje Filipu Petroviću (31) okrivljenom da je 13. avgusta prošle godine u noćnom klubu u ulici 7. jula u Nišu ubio Stefana Stefanovića (26) i teško ranio njegovog druga Milana Cvetkovića.

Prema navodima optužnice pokojni Stefan i njegovi prijatelji, Andrija Mitrović (20) i Milan Cvetković (40) napali su i tukli Filipa u toaletu noćnog kluba, a kada su se vratili u kafić i stali ponovo za šank, ovaj je došao do njih i potegao nož. Od ubodne rane u predelu grudi Stefan je preminuo na licu mesta, dok je Milan zadobio ubodnu ranu u predelu jetre i operisan je.

Pročitajte još:

Stamenković, koji inače radi kao radnik obezbeđenja, rekao je da kobne noći nije obezbeđivao noćni klub, već je tamo bio kao gost.

„Bio sam ispred kluba kada sam čuo da je došlo do tuče u toaletu. Sišao sam dole da vidim o čemu se radi. Nisam želeo da se prave problemi, pošto sam sa prijatelj sa vlasnikom lokala. Dok sam silazio niz stepenice susreo sam se sa Stefanovićem, Mitrovićem i Cvetkovićem, ali nisam primetio da su bili uznemireni ili povređeni. Kada sam sišao niz stepenice dve devojke su mi rekle da je jedan muškarac u ženskom toaletu. Petrović je u tom trenutku izašao i kada sam ga pitao šta je bilo, on je rukom pokazao na glavu i rekao: „Pripališe me trojica“, govorio je Stamenković pred sudskim većem.

On je kazao da je Filip Petrović izašao iz toaleta pogubljen, crven u licu, sa povredom u predelu oka, ali u tim trenucima nije imao nož u rukama.

Stamenković je dodao da su u međuvremenu u toalet sišli Maro Vučić i Đorđe Arsić. Jedan od njih je predložio Filipu da se vrati u noćni klub da bi se umio ili popio vodu.

„Filip je krenuo prvi, a mi smo krenuli za njim. U tom trenujtku nije nam palo na pamet da može da se dogodi to što se dogodilo. Ja sam išao poslednji i dok sam se peo uz stepenice koje su vrlo strme i uske, Arsić je odozgo pao na mene i počele su da padaju po meni čaše i flaše. Kada sam izašao u klub video sam Stefana kako leži na podu i Milana kako se drži za stomak. Sledeće što sam video je da jedan od radnika obezbeđenja hvata Filipa rukama oko grudi i gura ga napolje iz klub, a onda on trči u pravcu poslovnog centra „Ambasador“, kazao je Stamenković.

Prema njegovim rečima, sva četiri momka, Filip, Andrija, Milan i sada pokojni Stefan bili su redovni gosti noćnog kluba i nikada ranije nisu pravili bilo kakve probleme.

Okrivljeni Filip Petrović je na jednom prethodnih ročišta izrazio žaljenje i rekao da nije imao nameru da bilo koga ubije, dok su Andrija i Milan potvrdili da su „nekoliko puta“ udarili Filipa uz objašnje da su to učinili jer im je upućivao ružne reči i psovao „majku seljačku“.

Više javno tužilaštvo tereti Petrovića za teško ubistvo počinjeno pod dejstvom kokaina i alkohola, a u stanju znatno smanjene uračunljivosti, dok su Andrija i Milan optuženi za nasilničko ponašanje jer su neposredno pre kobnog događaja učestvovali u tuči u kojoj je Petrović prebijen.

Ubijeni Stefanović radio je kao radnik obezbeđenja u Univerzitetskom kliničkom centru i svi su ga poznavali kao dobrog mladića i odgovornog ranika.

Suđenje će biti nastavljeno 30. oktobra, saslušanjem ostalih svedoka.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar