Foto: Ljubica Sokić/Nova.rs

Deseti teniski turnir veterana, koji je održan u predgrađu Bazela na terenima TK Birsfelden, i ove godine je posvećen tragično nastradalom mladiću iz kraljevačkog sela Stubal Nebojši Milenkoviću koji se, takođe, bavio belim sportom.

Na turniru je učestovalo 16 igrača, a pobednik ovogodišnjeg nadmetanja u konkurenciji preko 35 godina je Vanja Rudić, a najbolji u kategoriji 50 plus je Milan Kuzmanović.

Idejni vođa i inicijator ovog takmičenja, Veselin Pavlović, poznatiji pod nadimkom Paki, je uz veliku pomoć prijatelja dao sve od sebe da sve izgleda besprekorno, naročito kada je teren u pitanju. Lepo vreme išlo je na ruku organizatoru, a i takmičari su bili vrlo raspoloženi.

Foto: Ljubica Sokić/Nova.rs

Prema rečima organizatora, viđena je lepa teniska igra, mnoštvo uspešnih poteza, ali i nervoza posle neuspešno odigranih udaraca, zapravo, sve ono što ovaj popularan sport čini interesantnim.

On kaže za Nova.rs da im je velika želja da u revijalnom delu uzmu mladi i talentovani teniseri iz naše zemlje. On se zahvalio svim sponzorima ističući da je ovo deseti, jubilarni put da se okupljaju.

„I ovog puta turnir je protekao opet sa tugom u srcu, jer smo izgubili još jednog prijatelja, trenera koji je nedavno preminuo“, ispričao nam je Pavlović.

Foto: Ljubica Sokić/Nova.rs

Prema njegovim rečima, uopšte nije važan pobednik Teniskog turnira DIJASPORA, jer im je namera bila da ga posvete, kako kaže, njihovom Nebojši, ali i treneru naših sportista koji se i posle pet decenija bave ovim popularnim sportom.

„Neša je uglavnom bio u Bazelu, stalno je igrao sa nama u revijalnim susretima. I dalje nismo svesni da ga nema“, zaključio je Pavlović.

Zoran Milenković, koji je rođak porodice stradalog, i koji iz godine u godinu prati ovaj turnir u Bazelu, navodi da ih je sve zadesila velika tragedija.

„Nebojša je bio veliki čovek, dobar sportista, družio se sa mojim sinovima. Meni je preteško, a zamislite kako je tek njegovim najbližima. Oni su neutešni, jer to je nenadoknadiv gubitak. Neša je bio uzoran sportista, uvek spreman da pomogne drugima, sjajno dete. Nedavno smo obeležili godišnjicu Nešine smrti“, rekao je on danas za Nova.rs.

Foto: Ljubica Sokić/Nova.rs

On je podsetio da je Nebojša nastradao na veridbi njegovog brata, kada je izbila tuča između gostiju sa mladine, odnosno mladoženjine strane. U jednom momentu se situacija smirila, da bi sukob nakon još popijenog alkohola eskalirao.

Pročitajte još:

„Sve se odvijalo na putu ispred kuće gde je bilo veselje koje se pretvorilo u tragediju. Neša je hteo da smiri situaciju i u prvom naletu je uspeo. Ali kada su se gosti baš ponapijali, setili su se pređašnjeg sukoba i ponovo izašli na ulicu. Kada je on pojurio da odbrani rođenog brata, M.M. ga je iz te grupe odgurnuo, zadao mu nekoliko udaraca u glavu, nakon čega je on pao i udario glavom u beton. Odmah je pozvana Hitna pomoć, bio je kasnije hospitalizovan u kragujevačkom Kliničkom centru, ali nažalost nije mu bilo spasa“, kroz suze kaže Zoran za Nova.rs.

Meštani sela Stubal kažu da su i dalje tužni, a porodica neutešna. Bili su na parastosu povodom godišnjice njegove smrti.

„Nešinoj majci je najgore. Mislim da jadna žena, da može, spavala bi na groblju pored njegove humke. Skoro svaki dan ide. Mislim da su se njegovi roditelji i vratili iz Bazela. Bio je momak za desetku. A neka budala je popila i izgubila kompas pa rešila da glumi silu nad mlađim od njega“, kažu komšije.

Milenković je sahranjen na seoskom groblju u Stublu. Pored M.M. (39) koji odmah uhapšen, pripadnici kraljevačke policije lišili su slobode još četvoricu muškaraca, starosti između 25 i 33 godine, i protiv njih su podignute krivične prijave zbog učestvovanja u ovoj tuči.

VIDEO: Velika akcija na Batrovcima: Zaplenjen kokain vredan milion evra

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar