Foto:Shutterstock

Drugo osnovno tužilaštvo u Beogradu povelo je istragu protiv muškarca Z. P. (48), osumnjičenog da je u subotu na jednoj svadbi u Resniku, pucao iz pištolja u vazduh, čiji je jedan zalutali metak pogodio fotografkinju angažovanu na venčanju A. M. (48). Osumnjičeni je uhapšen juče nakon što je utvrđeno da je on odgovoran za ranjavanje žene, a ne njegov brat G. P. (50) koji se prethodno predao policiji.

Kako je za portal Nova.rs potvrđeno u Drugom OJT, pravi krivac za ranjavanje saslušan je pred zamenikom tužioca i negirao je krivicu da je pucajući iz pištolja počinio delo izazivanje opšte opasnosti.

Tužilaštvo je predložilo da mu se odredi pritvor zbog opasnosti od uticaja na svedoke, a odluku o tome doneće nadležni Drugi osnovni sud. Protiv brata osumnjičenog G. P. biće podneta prijava zbog dela lažno prijavljivanje.

Do preokreta u rasvetljavanju događaja došlo je nakon što su pregledani snmimci iz telefona oštećene fotografkinje. Nju je metak pogodio u predelu kuka, a konstatovana joj je laka telesna povreda.

„Na snimku se vidi da je najpre pucao u vazduh muškarac Z. P. (48), a zatim se metak odbio o trotoar i pogodio oštećenu u predelu kuka. Odmah je izdat nalog za hapšenje Z.P. (48) koji je danas priveden zameniku javnog tužioca gde je negirao krivicu. Zbog opasnosti od uticaja na svedoke, tužilaštvo je predložilo sudu da mu odredi pritvor“, rečeno je našem portalu u Drugom OJT.

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare