Planirao svadbu, a otišao u smrt: Pre 28 godina naš pevač je tragično nastradao

Podeli:
Ipče Ahmedovski Foto: Printscreen/YouTube/ Zarko Stojanovic

Bio je na vrhuncu slave, a u trenutku smrti imao je samo 28 godina.

Pevač Ipče Ahmedovski, rođeni brat Jašara Ahmedovskog, preminuo je 30. jula 1994. godine u teškoj saobraćajnoj nesreći.

PROČITAJTE JOŠ:

Sve se dogodilo na Ibarskoj magistrali kod sela Šopići u blizini Lazarevca, a pevač je u trenutku smrti imao samo 28 godina.

Iako je bio veoma mlad, već je imao pet objavljenih albuma i bio je izuzetno popularan, a kolege Novica Zdravković i Rade Vučković zvali su ga "Mali Rambo" jer je, prema njihovim rečima, bio vanserijski talenat.

Na svom poslednjem albumu objavio je i pesmu "Kad nestanem jednog dana" za koju su kasnije mnogi komentarisali da "kao da mu je predvidela sudbinu".

S devojkom Zlatom iz Vreoca kod Lazarevca planirao je venčanje, a onda se preko noći sve preokrenulo.

Novogodisnji Grand Jasar Ahmedovski
Jašar Ahmedovski Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

"Da je ostao živ, danas bi bio jedan od najvećih pevača na estradi, to svi znaju. On je pevao sa lakoćom visine, trilere. To retko ko može. Ja jedino njegove pesme pevam na svojim nastupima. Ima 28 godina kako je poginuo. Dugo nisam mogao da pevam njegove pesme, ali ja imam obavezu da ih pevam. Dugo nisam mogao ni da slušam njegove pesme. Njegova pogibija nas je sve poremetila. To ne bih poželeo ni najvećem neprijatelju. To je velika tragedija bila za nas. Ja sam se jedva iščupao. Ali žaliću dok sam živ", rekao je Jašar jednom prilikom u emisiji "Glamur".

Jašar je otkrio i da dugo nakon Ipčetove pogibije nije mogao da peva njegove pesme.

"Dugo nisam mogao na radiju da čujem njegove pesme, a kamoli da pevam, plakao sam. Njemu sam bio uzor, doveo sam ga u Beograd, odgovaran sam bio za njega, trudio sam se da poštuje kodekse života. Bio je temperametan, vozio je brzo. Stalno sam se svađao sa njim zbog toga, čak sam i izlazio negde na auto-putu ako ne vozi sporije. Takav je bio, i nažalost sa takvom vožnjom je završio.Teško zaplačem, ali kad čujem njegovu pesmu, da. Emocija me oduzme. Otac i majka su umrli od tuge kad je on poginuo", rekao je Ahmedovski u "Grand magazinu".

BONUS VIDEO: Željko Samardžić: Teško je živeti srećno okružen nesrećnicima

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Komentari

Vaš komentar