Foto: Nenad Mihajlović/Nova.rs

Napad na mladića S.D., koji je u nedelju uveče pretučen ispred osnovne škole u Novom Sadu, najverovatnije je nastavak navijačkih obračuna koji se već nedeljama odigravaju po Novom Sadu.

Svega dan ranije izbila je i masovna tuča u parku kod Medicinske škole a u kojoj su, nezvanično, učestvovali navijači.

Desetak dana pre toga, još jedan maloletnik je napadnut na Limanu, gde je udaren metalnom štanglom po glavi, zbog čega mu je ukazana pomoć u Urgentnom centru. Novosadska policija na sve incidente zvanično ćuti, a Novosađani o divljanu po gradu saznaju isključivo preko lokalnog prorežimskog portala ili putem društvenih mreža.

Foto:Nova.rs

Prema nezvaničnim informacijama, u pitanju su obračuni između navijačkih grupa FK Novi Sad “Korida” i “Firme” FK Vojvodine, čije su “teritorije” u gradu jasno podeljene. Onaj ko rizikuje da pređe te sumanute granice, završi upravo kao S. D.

Prema pisanju portala “Balkanski navijači”, Firmaši drže centar grada, Limane, Grbavicu, Bulevar, Klisu, Salajku, Petrovaradin i Sremski Kamenicu, dok navijači FK Novi Sad ordiniraju na Detelinari, Adamovićevom naselju i Novom naselju.

Pročitajte još:

Na istom portalu se navodi da je “Srpska Atina prethodnih godina važila za jedan od najopasnijih gradova na Balkanu zbog čestih navijačkih obračuna i sukoba u kojima su se koristila razna oružija počev od boksera, palica, šipki, pa sve do noževa, sekira, mačeta, pištolja…”

Sve učestalijim obračunima očigledno ide u prilog i činjenica da se vođa jednog dela Firmaša, Slobodan Milutinović Snajper, još uvek nalazi u pritvoru zbog fizičkog nasilja nad devojkom.

Ništa manje obezglavljena nije ni novosadska policija, čiji je načelnik Slobodan Malešić uhapšen početkom aprila pod vrlo neobičnim okolnostima i koji se takođe nalazi u pritvoru.

BONUS VIDEO: Policija pustila navijače, krenuo stampedo ka Marakani

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram