Partizan Crvena zvezda Foto:Starsport/Pedja Milosavljevic

Uprkos brojnim uveravanjima ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina da su beogradske ulice sigurne i da je policija spremna da izađe na kraj sa svakim vidom nasilja, u grad su se po svemu sudeći vratile organizovane brutalne tuče navijačkih grupa, u kojima nekada nisu pošteđeni ni građani ni njihova imovina.

Paralelno sa serijom mafijaških likvidacija i pucnjava, koje su se proteklih dana događale mahom usred bela dana, pred brojnim svedocima i naočegled velikog broja sigurnosnih kamera, što jasno oslikava brutalnost i besprizornu rešenost ubica, u Beogradu je zabeleženo nekoliko velikih, grupnih tuča.

Poslednja u nizu dogodila se na Autokomandi, nakon utakmice Partizana i Vojvodine, kada su, prema nezvaničnim informacijama, navijači Zvezde u zasedi sačekali „grobare“. Markirani, sakrivenih lica, sa motkama, kaiševima, kamenicama i bakljama u rukama, nasrnuli su na grupu u Ulici Milutina Ivkovića kod Partizanovog stadiona. Snimci koje su zabeležili prolaznici pokazuju svu brutalnost ovog fizičkog okršaja mladića – zapaljena su pirotehnička sredstva zbog čega se raširio gusti, sivi dim u kom se naziru mladići kako se brutalno udaraju, tako da iza njih ostaju krvavi tragovi.

Kako se policija do zaključenja ovog teksta nije javno oglašavala o ovom događaju, uprkos upitima redakcije lista „Nova“, nije jasno kakav je epilog, ali su pojedini beogradski mediji pozivajući se na izvore objavili da su privedene 23 osobe, doduše nije poznato zbog kog krivičnog dela tačno, da je jedan od povređenih sa teškim ozledama završio na Vojno medicinskoj akademiji, te da je taj deo grada policija blokirala na pola sata.

Pre manje od mesec dana u Beogradu se odigrala još jedna velika tuča, na uglu Pasterove i Resavske ulice kod Kliničkog centra. Dve grupe mladića, za koje se veruje da su navijači Zvezde i Partizana, sukobile su se pred 167. derbi. Kao i ovog puta, letele su kamenice, „sevali“ su kaiševi, mladići su se brutalno pesničili, a da situacija bude gora, nisu štedeli ni inventar obližnjeg kafića, pa su tako bacali stolice jedni na druge. Prestravljeni građani su se sakrili u kafić, odakle su posmatrali i snimali šta se dogodilo, a o tome koliko su bili prestravljeni, može se čuti na pojedinim snimcima gde jedni druge savetuju da ne snimaju, kako se ne bi obrušili i na njih.

Vulinovo kratkotrajno obećanje

Pre oko godinu dana, maja 2021. u beogradskoj Beton hali tokom proslave titule Fudbalskog kluba Crvena zvezda, došlo je do velike tuče nakon koje je privedeno 130 osoba (iako je samo 10 njih zadržano). Ministar Aleksandar Vulin je tu priliku iskoristio da obeća građanima da se ovakvav događaj neće ponoviti.

Aleksadnar Vulin
Aleksandar Vulin Foto:Nemanja Jovanović/Nova.rs

„Ovo se više neće tolerisati, ovo se nikada više neće desiti. Ovaj ološ koji je obrukao i naš grad i Crvenu zvezdu i proslavu, ne zaslužuje ništa osim da bude najoštrije kažnjen“, istakao je Vulin tada. Oštre kazne još nismo dočekali, ali jesmo da se još jedno Vulinovo kratkotrajno obećanje „izliže“ u rekordnom roku.

Bonus video: Tuča u bilijar klubu u Pančevu

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare