Foto:privatna arhiva /facebook

“Bili su divna porodica, zatečeni smo i šokirani ovom tragedijom. Šta je moglo da se dogodi, pa da otac ubije sina? Divno dete, pred kojim je bio ceo život”.

Ovim rečima za Nova.rs govore neutešne komšije Tomislava Kovača koji je jutros u porodičnoj kući u Bezdanu kod Sombora ubio svog sina jedinca Davida Kovača (20), a potom izvršio samoubistvo.

Prema rečima uznemirenih komšija, porodica Kovač živi u inostranstvu već 15 godina, a u Srbiju dolaze samo na kratke posete rodbini.

Foto:Nova.rs

“U kući u kojoj se dogodio ovaj jeziv zločin živi Tomislavova majka. To jadno dete ubijeno je u bakinoj kući, gde se igrao od malena, a nažalost, tu je i preminuo. Ko može znati šta je prethodilo tome? Nismo ni znali da imaju oružje, a ni jutros nismo čuli ništa“, priča naš sagovornik.

Kako dalje objašnjava, na kapiji ispred kuće Kovačevic jutros je bilo mnogo policije, ali niko od komšija nije mogao ni da pomisli da je otac ubio sina, a zatim izvršio samoubistvo.

“Mirni, kulturni, divni ljudi, nemam nijednu lošu reč da kažem za njih. Nikada nismo čuli povišen glas iz njihove kuće, niti bilo kakvu prijavu za nasilje ili incident. Celo jutro mislim na njih dvojicu i ne mogu da shvatim šta je moglo da se desi da Tomislav učini ovako nešto“, kažu meštani.

Ističu i da je Tomislav bio veterinarski tehničar, dok je njegova žena završila ekonomiju. Kako kažu, ubijeni dečak bio je veoma vredan i odličan đak.

“Koliko mi znamo, nikada nisu imali problema sa sinom, zaista nije bio problematičan. David je bio izuzetan mladić, uvek je hteo da pomogne. Duša me boli za njima“, navodi komšija nesrećne porodice.

Naš sagovornik kaže da majka dečaka sigurno neće preživeti ovu tragediju, te da joj je srce slomljeno od bola.

Ilustracija Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

“Ona je bila njegova najveća podrška, a sada je ostala bez svega. Ne mogu ni da zamislim kakva je to patnja. Ne znamo da li je u trenutku zločina i ona bila u kući,” dodaje komšija, duboko potresen situacijom.

Podsetimo, kako je portal Nova.rs ranije objavio, Tomislav je sinu presudio pištoljem, ispalivši više hitaca u njega, a zatim je pucao sebi u glavu. Policiju je pozvala majka dečaka i prijavila šta se dogodilo, a po dolasku na lice mesta, pronađeno je i oružje kojim je počinjen zločin.

Bonus video: Hapšenje osumnjičenih za ubistvo Zorana Uskokovića

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar