Naši vatrogasci-spasioci, koji su danonoćno u ruševinama nakon razornog zemljotresa u Truskoj i Siriji, rasčišćavali teren u potrazi za preživelima, upravo su se iz Turske vratili u Srbiju.

Srpski vatrogasci stigli su ispred Palate „Srbija“ gde je povodom njihovog herojskog čina i povratka, upriličen svečani doček.

Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Ispred Palate „Srbija“ nalaze se i porodice naših heroja.

Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Specijalistički timovi za spasavanje iz ruševina Sektora za vanredne situacije, sa 45 pripadnika, spasilačkim psom Zigijem, kompletnom opremom i devet vatrogasnih vozila tokom osam dana angažovanja dali su svoj maksimum u akcijama pronalaženja, spasavanja i izvlačenja nastradalih iz ruševina i pomoći turskom stanovništvu.

Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Podsetimo, srpski spasioci su u Tursku otputovali 7. februara kako bi pomogli tamošnjim spasiocima i stanovništvu u potrazi za preživelima. Tokom misije spasavanja, naši vatrogasci spasili su tri osobe koje su bile duboko pod ruševinama, a sa njima je, kao ravnopravni član, bio i spasilački pas Zigi.

Pročitajte još:

Snažni zemljotresi magnitude 7,7 i 7,6 stepeni po Rihterovoj skali pogodili su Tursku i Siriju 6. februara. Prema poslednjim podacima, usled zemljotresa, u Turskoj je poginulo je više od 38.000.

BONUS VIDEO: Devojčica izvučena iz ruševina u Karanmarašu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare