Kostadin Terzić, Zvezdan Terzić i Nikša Terzić Foto:E-Stock/Časlav Vukojičić

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) nedavno je dostavilo novu krivičnu prijavu protiv sina generalnog direktora FK Crvena zvezda Zvezdana Terzića, Nikše Terzića zbog krivičnog dela nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, a u vezi sa oružjem koje je nakon prebijanja fudbalskog menadžera Uroša Jankovića, u oktobru prošle godine, pronađeno u stanu osumnjičenog.

Nikša Terzić je nedavno ponovo saslušan u svojstvu osumnjičenog u Drugom osnovnom javnom tužilaštvu jer se, kako je naš portal ranije saznao, među spisima u predmetu našao i zapisnik o pretresu njegovog stana u kome su službenici MUP zatekli nelegalno oružje.

Prvobitno Terzići su se, u slučaju prebijanja Uroša Jankovića, teretili samo za nanošenje teških telesnih povreda, a osumnjičeni Nikša sada se novom krivičnom prijavom tereti i za nedozvoljeno posedovanje oružja.

O pomenutom oružju naš portal je još ranije pisao.

„Reč je o šest pištolja za koje nije imao neophodnu dokumentaciju, ali i još neki predmeti koje ne bi trebalo da poseduje iako je u tom trenutku bio zaposlen u Bezbednosno-informativnoj agencije (BIA) poput saobraćajne šargarepe (svetleća signalizacija saobraćajne policije)“, rekao je ranije izvor iz istrage.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Inače, istraga prebijanja se odužila a zasad nema informacija o tome kada bi mogla da se očekuje optužnica protiv braće Terzić i vlasnika kluba „Nana“, Luke Kurtovića.

„Dokazne radnje se nastavljaju“, rečeno je u tužilaštvu za Nova.rs i dodaju da je na predlog tužilaštva Drugom osnovnom sudu u Beogradu, produžena mera zabrane prilaska i komunikacije za sva tri okrivljena prema oštecenom Jankoviću.

„Mene su udarili pištoljem u slepoočnicu“

Janković je svojevremeno za crnogorski portal Vijesti tačno opisao šta se kobne večeri dogodilo.

„Nakon što su džipom, dolazeći iz suprotnog smera, udarili u automobil u kom je bio moj vozač, napali su mene, Marušića, njegovu suprugu i majku. Mene su udarili pištoljem u slepoočnicu, a sinovi Zvezdana Terzića i vlasnik ‘Nane’ uz pomoć više napadača su me besomučno udarali pištoljima po glavi i vitalnim delovima tela. Prelomljena mi je jagodična kost i leva noga. Prebačen sam u Klinički centar gde sam i operisan“, rekao je Janković za Vijesti.

On je objasnio kako je to izgledao trenutak kada su ga napali.

„Opkoljeni smo sa više automobila. Moj vozač je pokušao da napusti mesto, tada ga je iz suprotnog smera udario automobil. Nisam uspeo ni da uđem u vozilo, napadnut sam sa leđa. U jednom trenutku sam izgubio svest, a oni su nastavili da me udaraju…“

Podsetimo, napad se dogodio 17. oktobra ispred lokala brze hrane na Voždovcu, a Terzići su privedeni dva dana kasnije. Kostadin i Nikša Terzić, sinovi Zvezdana Terzića, pušteni su iz pritvora 16. novembra na slobodu.

Izvor Nova.rs iz istrage ranije je za naš portal naveo da je navodno motiv ovog sukoba problem između Jankovića i generalnog direktora Zvezde, Zvezdana Terzića, koji je nastao 2022. godine.

Inače, jedan od uhapšenih Terzića, Nikša, bio je zaposlen u Bezbednosno-informativnoj agenciji (BIA), ali nije poznato da li je svoju karijeru kao operativac nastavio i nakon što je pušten iz pritvora.

Takođe, ni drugom Terzićevom sinu, Kostadinu, nije strano kršenje zakona. Pre nekoliko godina privođen u Crnoj Gori zbog napada na čuvara gradilišta.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare