Foto:Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©; Facebook/KRIK

Istraga protiv braće Kostadina i Nikše Terzića, inače sinova generalnog direktora FK Crvena zvezda Zvezdana Terzića, povodom prebijanja fudbalskog menadžera Uroša Jankovića 17. oktobra prošle godine i dalje je u toku, a tokom iste otkriveni su i dosad nepoznati detalji poput toga da je u stanu osumnjičenog Nikše policija pronašla šest nelegalnih pištolja, nezvanično saznaje Nova.rs.

Među spisima u predmetu nalazi se i zapisnik o pretresu stana Nikše Terzića, a prema nezvaničnim saznanjima Nova.rs, u njemu se navodi da su službenici MUP zatekli nelegalno oružje.

„Reč je o šest pištolja za koje nije imao neophodnu dokumentaciju, ali i još neki predmeti koje ne bi trebalo da poseduje iako je u tom trenutku bio zaposlen u Bezbednosno-informativnoj agencije (BIA) poput saobraćajne šargarepe (svetleća signalizacija saobraćajne policije). Interesantno je da protiv njega nije podneta prijava za nelegalno oružje“, kaže izvor Nova.rs.

Nikša i Kostadin Terzić Foto:Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

Inače, istraga prebijanja se odužila a zasad nema informacija o tome kada bi mogla da se očekuje optužnica protiv braće Terzić i vlasnika kluba „Nana“, Luke Kurtovića. Poslednji u nizu saslušan je svedoke Aleksandar G, koji je ispričao šta se tačno dogodilo kobne večeri.

Kako ja naš portal pisao, jedan od ključnih dokaza protiv osumnjičenih za prebijanje jesu snimci sa nadzornih kamera na Voždovcu, koje su usnimile napad na fudbalskog menadžera.

Pročitajte još:

Snimci nadzornih kamera okolnih objekata navodno pokazuju kako su osumnjičeni zaustavili vozilo u kojem je bio oštećeni Janković, u Ulici Vojvode Stepe na Voždovcu, a potom izvukli fudbalskog menadžera i zadali mu teške telesne povrede.

Janković isprva nije bio saslušan zbog zdravstvenog stanja, a nakon što se oporavio, u tužilaštvu je ispričao šta se tačno dogodilo. On se pridružio krivičnom gonjenju Terzića.

Uroš Janković, Aleksandar Gruber, Mateja Kežman (sleva nadesno), Sergej Milinković Savić (sedi). Foto: fejsbuk/KRIK

Janković je svojevremeno za crnogorski portal Vijesti tačno opisao šta se kobne večeri dogodilo.

„Nakon što su džipom, dolazeći iz suprotnog smera, udarili u automobil u kom je bio moj vozač, napali su mene, Marušića, njegovu suprugu i majku. Mene su udarili pištoljem u slepoočnicu, a sinovi Zvezdana Terzića i vlasnik ‘Nane’ uz pomoć više napadača su me besomučno udarali pištoljima po glavi i vitalnim delovima tela. Prelomljena mi je jagodična kost i leva noga. Prebačen sam u Klinički centar gde sam i operisan“, rekao je Janković za Vijesti.

Pročitajte još:

On je objasnio kako je to izgledao trenutak kada su ga napali.

„Opkoljeni smo sa više automobila. Moj vozač je pokušao da napusti mesto, tada ga je iz suprotnog smera udario automobil. Nisam uspeo ni da uđem u vozilo, napadnut sam sa leđa. U jednom trenutku sam izgubio svest, a oni su nastavili da me udaraju…“

Podsetimo, napad se dogodio 17. oktobra ispred lokala brze hrane na Voždovcu, a Terzići su privedeni dva dana kasnije. Kostadin i Nikša Terzić, sinovi Zvezdana Terzića, pušteni su iz pritvora 16. novembra na slobodu.

Kostadin Terzić, Zvezdan Terzić i Nikša Terzić Foto:E-Stock/Časlav Vukojičić

Izvor Nova.rs iz istrage ranije je za naš portal naveo da je navodno motiv ovog sukoba problem između Jankovića i generalnog direktora Zvezde, Zvezdana Terzića, koji je nastao 2022. godine.

Inače, jedan od uhapšenih Terzića, Nikša, zaposlen je u Bezbednosno-informativnoj agenciji (BIA), dok drugom, Kostadinu, nije strano kršenje zakona.

Kostadin je pre nekoliko godina privođen u Crnoj Gori, zbog napada na čuvara gradilišta.

VIDEO: Ovde su Terzići pretukli muškarca

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare