Foto: Shutterstock

Saobraćajna policija je 4. marta zaustavila vozilo kojim je upravljao N.E. (24) iz Novog Sada zbog prekoračenja brzine, a prilikom kontrole vozila kod vozača su pronašli nož i utvrdili da je upravljao vozilom bez vozačke dozvole koja mu je trajno oduzeta. Sve bi ovo izgledalo kao obična vest, da nisu usledile psovke i brutalne pretnje saobraćajnom policajcu, koje možete čuti u audio zapisu do kog je redakcija portala Nova.rs ekskluzivno došla.

Kada su vozaču N.E. (24) policajci predočili prekršaje i da će morati da bude priveden sudiji za prekršaje, on je počeo sa brutalnim vređanjem policajaca, da bi kasnije počeo da preti jednom od njih kako će da ga ubije pred detetom, kao i da će da mu pobije decu i porodicu. Na kraju je odbijao da uđe u službeni automobil policajaca, već je zauzeo gard i pozivao ih na tuču.

Pročitajte još:

Policajac kojem je N.E. pretio je uspeo da ga snimi i taj snimak je dostavljen tužiocu kao dokaz. Nova je došla u posed audio zapisa od izvora iz tužilaštva.

„Ja sam ubijao ljude zbog loše reči“

U službenoj belešci o ovom događaju, u koju je Nova.rs imala uvid, napisano je da se N.E. policajcima koji su ga zaustavili obratio rečima „Jel vas to Vučićevi šalju da me pratite, pa kao zbog prekoračenja brzine me zaustavljate. Vi ste p..ke, j..aću vam majku, čeka vas sve metak. Pobiću i vas i vašu porodicu, nećete imati kome da se vratite“. Nakon ovoga je policajac koji ga je zaustavio počeo da snima dalji razgovor.

Audio snimaci su eksplicitnog i uznemirujućeg sadržaja, a u njemu N.E. govori policajcu kako će ga ubiti pred detetom, kao i da će saznati „gde mu dete spava“.

Ono što je Nova.rs saznala od kolega policajca kome je prećeno je da se N.E. u stanici hvalio kako je dobro povezan sa vladajućom strankom, kao i da je bio na Šabačkom mostu kada su batinaši tukli ljude čekićima i motkama. Kasnije kada se malo smirio, pričao je policajcima kako su mu „od gore“ rekli da mora da bude dobar sa njima i da ne pravi ovakve probleme.

N.E. je određeno zadržavanje od 48, a tužilac je događaj kvalifikovao kao napad na ovlašćeno službeno lice za koje je zaprećena kazna zatvora do pet godina.

Neočekivana odluka suda

N.E. je priveden osnovnom javnom tužiocu u Novom Sadu, koji je nakon saslušanja njega i oštećenih policajaca predložio pritvor za N.E. do 30 dana. Nakon toga je N.E. trebalo da bude izveden pred sudiju za prethodni postupak koji je trebalo da odlučuje o zahtevu tužioca.

Našem portalu se obratilo više policajaca, iz policijske stanice u kojoj radi policajac kome je N.E. pretio, i prenelo nam veoma čudne stvari koje su se dešavale u sudu, dok se čekao sudija za prethodni postupak. Kažu da se na sudiju čekalo do kasnih večernjih časova, iako je saslušanje kod tužioca završeno oko 15 časova.

Ilustracija Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Advokat N.E. je u jednom trenutku otišao iz suda rekavši da će se vratiti kada sudija dođe. Advokat se vratio u sud malo pre nego što će se sudija pojaviti. Izvor Nove navodi da je advokat tada rekao osumnjičenom da ne brine jer su imali sreće sa sudijom i da neće dobiti pritvor, iako mu je nakon saslušanja kod tužioca rekao da će ga teško spasiti pritvora.

Sudija za prethodni postupak Ljubinka Čeman pojavila se malo posle dolaska advokata u sud.

Osumnjičeni i advokat su u sudnici proveli svega desetak minuta, a sudija Čeman je odbila predlog tužioca za određivanje pritvora i umesto toga je N.E. odredila kućni pritvor uz elektronski nadzor, koji osumnjičenom nije odmah instaliran, već mu je rečeno da će službenici tek sutradan doći kod njega kući kako bi mu stavili nanogicu.

Tako je nakon svega N.E. slobodno išetao iz suda, razočarano pričaju mnoge kolege policajca kome je prećeno.

Poznat policiji

Iako N.E. nije poznat široj javnosti, policiji u Novom Sadu je i te kako poznat. Radi se o veoma problematičnom licu sa debelim policijskim dosijeom.

Protiv N.E. je do sada podneseno mnoštvo krivičnih prijava, ali je nekim čudom uspevao da bude neosuđen, dok se samo za dve krivične prijave još uvek vodi krivični postupak.

N.E. je do sada više puta bivao osumnjičen za nasilničko ponašanje, nanošenje teških i lakih telesnih povreda, posedovanje droge, a do sada mu je tri puta kod njega pronađen nož, od kojeg se N.E. izgleda ne razdvaja. Do sada je učinio i nekoliko ozbiljnih prekršaja u saobraćaju zbog kojih mu je trajno oduzeta dozvola.

Jedno od najozbiljnijh krivičnih dela za koje je do sada N.E. osumnjičen sa još dvoje lica je kada su 2021. godine u jednu novosadsku ušla sa pištoljima i sekirom i napali jednog momka, koji je takođe poznat policiji. Oni su tada pokušali da mladića izvuku iz kladionice. U kladionici su ga fizički napali i naneli mu telesne povrede, zatim su ga izveli ispred kladionice, a jedan od trojice napadača je uperio pištolj u povređenog mladića.

Kasnije je taj mladić policiji rekao da mu je taj što je uperio pištolj u njega rekao „nije mi problem da te ubijem“ ali je odustao i sva trojica su pobegli sa mesta događaja. Policija je kasnije pronašla trojicu napadača od kojih je jedan N.E. i protiv njih je podneta krivična prijava. Pištolj nikada nije pronađen.

N.E. se je osumnjičen i da je sa grupom lica napao dvojicu mladića ispred jednog kioska brze hrane. Oni su tada momke tukli nogama i rukama, ali i kaišem. Policija ih je neposredno nakon toga pronašla, a u kolima u kojima su bili opet su pronađena dva noža.

N.E. nije prvi put ušao u sukob sa policijom. I ranije je bio zaustavljen zbog prekršaja, ali se tada zaustavio samo na vređanju policajaca. N.E. je godinama imao i policijsku meru tzv. NIK (nadzor i kontrola lica). Ovu meru su imala lica koja su policiji bila bezbednosno interesantna i prema njima je bilo obavezno posebno postupanje policije ukoliko dođu u kontakt sa takvim licima.

Sin poznatog biznismena

Inače N.E. je sin poznatog novosadskog biznismena koji je važio za veoma imućnog i uticajnog čoveka u Novom Sadu, sa dobrim političkim vezama sa vladajućom strankom. On se navodno u poslednje vreme povukao i posao prepustio sinu, tako da je N.E. vlasnik i jedne građevinske firme.

Policajci koji su nam se javili povodom ovog događaja kažu da su ogorčeni na odluku suda i pitaju se da li je moguće da neko ko je na tako brutaln način pretio policajcu prođe samo uz nanogicu.

„N.E. je poznat svim policajcima u Novom Sadu kao izuzetno nestabilna i nasilna ličnost. Kućni pritvor nije nešto što može da ga zaustavi da uradi ono čime je pretio našem kolegi jer on nema samokontrolu nad sobom i ne razmišlja o posledicama. Naš kolega je od tog dana u velikom strahu za sebe i svoju porodicu, jer i on sam zna o kakvom se licu radi i da mera koju mu je sud izrekao uopšte ne garantuje njegovu bezbednost“, navode naši sagovornici iz policije koji zbog zakonskih normi moraju ostati anonimni.

Bonus video: Hapšenje zbog teškog ubistva u Zemunu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare