Foto: Rade Koprivica/Vlada Crne Gore/Printscreen/YouTube/RTCG - Zvanični kanal

Mobilni telefon Tamare Zvicer, supruge vođe kavačkog klana Radoja Zvicera, posedovni list na njeno ime, jedan od pištolja oduzetih od pripadnika kriminalne grupe koja je odgovorna i za pokušaj ubistva novinarke Olivere Lakić - ukradeni su iz depoa Višeg suda, saznaju Vijesti nezvanično.

Prema istim informacija, ekipa kradljivaca odnela je i pištolj – dokaz iz predmeta protiv optuženih za planiranje ubistva vođa kriminalne grupe i Beograđana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića…

To je samo deo ukradenih dokaza iz sudske arhive – popisom je utvrđeno da nedostaje ukupno 19 pištolja i pušaka, izvesna količina droge i još desetak mobilnih telefona, pišu Vijesti.

Foto: Rade Koprivica/Vlada Crne Gore

Rukovodilac Osnovnog državnog tužilaštva Duško Milanović, potvrdio je juče da im je dostavlje konačan izveštaj o popisu predmeta koji nedostaju…

Sutkinja Vesna Kovačević, prethodno je preksinoć u emisiji Načisto, saopštila da je nakon pola godine okončan popis sudske arhive, objašnjavajući da je trajao dugo zbog obimnosti posla i činjenice da se moglo raditi samo u drugoj smeni.

Depo Višeg suda obijen je u septembru prošle godine – provala je primećena 11. septembra, kada su nadležni najpre utvrdili da je neko “samo” ispreturao dokaze.

Međutim, dok je još trajao uviđaj u obijenom depou i letimični popis dokaza u najvažnijim predmetima, otkriveno je da su lopovi u depo ušli podzemnim prolazom iz Njegoševe ulice broj 12…

Foto: Rade Koprivica/Vlada Crne Gore

Prvi krupni trag u tom slučaju, kombi koji su koristili osumnjičeni, policajci su pronašli 13. septembra.

Dan kasnije pronašli su i stan u podgoričkom naselju Zabjelo, gde im je navodno bila baza.

Televizija Vijesti objavila je da je u Osnovnom sudu juče trebalo da počne suđenje Marjanu Vuljaju, jednom od osumnjičenih u slučaju kopanja tunela, jer je u toku istrage utvrđeno da je Katarini Baćović omogućio da koristi opojnu drogu.

Međutim, u sudnici se nisu pojavili ni Vuljaj, ni Baćović…

“Sud će izdati naredbu Upravi policije za prinudno dovođenje okrivljenog Marjana Vuljaja, koji je uredno pozvan ali se nije odazvao na poziv suda”, rekla je sutkinja Dragana Lubarda.

Tužilaštvo za kopanje tunela i obijanje depoa Višeg suda sumnjiči i četvoricu državljana Srbije.

Da su učestvovali u tom kriminalnom poduhvatu, ODT tereti i Predraga Mirotića, Ivicu Piperovića i Nikolu Milačića…

U švedskom ekstradicionom pritvoru nalazi se osumnjičeni Vladimir Erić.

Vijestima su juče iz Ministarstvo pravde rekli da je odobreno njegovo izručenje, a da tek treba da ustanove tranzitne rute kojima će stići taj tridesettrogodišnji Lozničanin.

Bonus video: Hapšenje zbog računarske prevare

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar