Foto:Instagram/serbialive_beograd_rezerva

Vest da je opasni, serijski silovatelj Igor M. posle 15 godina pušten na slobodu, uznemirila je javnost posebno jer je reč o višestrukom povratku u ovom krivičnom delu. Korisnici društvenih mreža danima već dele sliku ovog čoveka, kako je obučen i na kojoj je lokaciji, a na jednoj Instagram stranici upravo je objavljena slika gde je poslednji put viđen.

Uz fotografiju stoji i opis: „Si***atelj Igor Milošević. Upravo slikano ispred crkve Sv. Marka. Isto obučen kao i juče“.

Na društvenim mrežama počeli su da kruže apeli da se devojke i žene pripaze sada kada je na slobodi, ali i navodi da je već zaposlen kao taksista. To je međutim demantovao Boško Vukojević iz Ugovorne privredne taksi komore.

„Nije istina da je Igor Milošević jedan od naših taksista. To je dezinformacija. Po zakonu taksi vozač ne može biti onaj ko je pravosnažnom sudskom odlukom osuđivan na kaznu zatvora dužu od dve godine za krivično delo protiv života i tela, polne slobode, protiv bezbednosti javnog saobraćaja i javnog reda i mira. To se dokazuje potvrdom nadležnog organa“, rekao je Vukojević.

Prvi put napao sa 14 godina

Igor M. (44), serijski silovatelj i pljačkaš, pušten je na slobodu iz zatvora „Nova skela“ nakon što je izdržao kaznu zatvora od 15 godina, a u medijima je 2007. godine opisan je kao muškarac visok 175 centimetara, tamnoput. Prvi put je napao 1992. godine, kada je imao samo 14 godina. Tada je za samo tri dana napao 9 žena, od kojih je 4 silovao. Na slobodu je izašao 2001. godine.

Pročitajte još:

Nije prošlo ni mesec dana nakon što je iz zatvora, napao je ponovo. Silovao je još jednu ženu i počinio 8 razbojništava. Naime, u jednom kozmetičkom salonu silovao je M. A. i opljačkao. Ušao je u radnju i tražio kremu, potom je video da se ključ od salona nalazi u bravi, iskoristio je to, zaključao salon i odvukao devojku u solarijum gde ju je silovao.

Tada je osuđen na 10 godina, ali je iz „Zabele“ izašao posle 5 i po godina. Njegov pohod se nastavio po izlasku iz zatvora.

Naime, u septembru 2007. godine u Ulici Maksima Gorkog, u butik silovao je radnicu uz pretnju nožem. Po izlasku iz radnje ukrao je jaknu i novac. Već sledećeg dana njegova serija napada se nastavila. Igor je uleteo u optičarsku radnju u Ulici vojvode Stepe i uz pretnju nožem ukrao pare, zlatan lanac i naočare.

Nakon serijskih napada 2007. godine policija je krenula u potragu za njim koja je trajala 4 dana. Uhapšen 20. septembra oko 19:30 časova na Adi Huji.

VIDEO: Akcija MUP-a – hapšenje zbog prostitucije

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare