Foto; Vesna lalić/Nova.rs: Dragan Mujan/Nova.rs

Prema nezvaničnim informacijama portala Nova.rs porodica trinaestogodišnjeg dečaka, koji je izvršio masakr na Vračaru 3. maja, prethodne nedelje dala je punomoćje, koje je overio javni beležnik, da se sva imovina sa njihovog imena prepiše na rođake. Međutim, porodice ubijene dece u OŠ "Vladislav Ribnikar" odlučile su da podnesu privatne tužbe protiv oca i majke dečaka i tražile su sudu da im se privremeno oduzme imovina.

Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu danas je doneo rešenje za određivanje privremenih mera na predlog porodica ubijene dece, kojim je ocu dečaka ubice zabranjeno da raspolaže, otuđi i optereti nepokretnosti i pokretne stvari čiji je vlasnik.

Kako je saopšteno iz Višeg suda u Beogradu u pitanju su stan u Beogradu, delovi poslovnog prostora u Beogradu i putničko motorno vozilo.

Privremene mere će trajati do pravnosnažnog okončanja krivičnog postupka.

Protiv navedenog rešenja dozvoljena je žalba krivičnom vanpretresnom veću Višeg suda u Beogradu, u roku od tri dana od prijema rešenja, koja ne zadržava izvršenje rešenja.

Okrivljenom V. K. na teret se stavlja izvršenje krivičnog dela teško delo protiv opšte sigurnosti. On se sumnjiči da nije adekvatno čuvao oružje koje je posedovao, a iz koga je njegov usmrtio deset osoba – devet učenika i domara pomenute obrazovne institucije.

VIDEO: Pogledajte hapšenje učenika (14) koji je pucao u osnovnoj školi na Vračaru

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare