Foto:Arhiva Nova.rs; privatna arhiva

Pred tužiocem Višeg tužilaštva u Prokuplju danas je saslušan je Nedeljko S. (49) iz sela Glašinac kod Žitorađe zbog sumnje da je izvršio teško ubistvo. On je optužen za ubistvo Dejana Ilića (49) iz istog sela, kojeg je navodno nožem ubo više puta.

Prema rečima advokata Predraga Tomovića, osumnjičeni je priznao da je zadao ubodne rane Iliću, ali da je to učinio u samodbrani. On je objasnio da je danas održano preliminarno saslušanje, na kojem je osumnjičeni izneo svoju verziju događaja, objašnjavajući zašto je imao nož kod sebe, kakav je bio njegov odnos sa žrtvom, i šta je bio motiv za incident.

“U našem pravosudnom sistemu, motivi se retko uzimaju u obzir osim u specifičnim krivičnim slučajevima, jer se često ne mogu jasno povezati sa elementima krivičnih dela”, objašnjava advokat.

D.I. Foto: Privatna arhiva

„Osumnjičeni je objasnio da je nož nosio zbog svakodnevnih poslova, kao što je rezanje loze, i da nije očekivao susret sa žrtvom. Takođe je naglasio da nije bio unapred obavešten o prisustvu žrtve na tom mestu. Njegov dolazak tamo bio je slučajan, i nije imao nameru da izazove sukob“, kazao je Tomović.

Osumnjičenom je pritvor određen na osnovu mogućnosti uticaja na svedoke.

Sve vreme saslušanja ispred zgrade Višeg javnog tužilaštva u Prokuplju bili su prisutni meštani, koji su se okupili da osumnjičenom pruže podršku.

“Okupili smo se nas sedamdesetak iz sela da pružimo podršku osumnjičenom. Sakupili smo i novac kako bismo angažovali dva advokata koji će ga zastupati, jer smo želeli da ima bolje pravno zastupanje od onog koji mu je dodeljeno po službenoj dužnosti”, kazali su meštani sela Glašinac.

Oni ponavljaju da se incident dogodio ispred prodavnice, gde je bio primoran da se brani.

Podsećamo, osumnjičeni je Dejana Ilića izbo nožem ispred seoske prodavnice. Nož, kojim je, prema sumnjama, osumnjičeni usmrtio Ilića, doneo je sa sobom od kuće, a Ilić je preminuo na licu mesta usled višestrukih uboda.

VIDEO: Akcija MUP – zaplena marihuane i hapšenje

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar