Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Ruski državljanin Ašot G.V. (51), njegova supruga Olga G. B. (50) i njihov devetogodišnji sin pronađeni su mrtvi u stanu, u naselju Kotež, u Pančevu. Policija je u noći između ponedeljka i utorka, oko 00.30 sati, po prijavi poznanika porodice da se nešto dešava provalila vrata stana i zatekla jezive scene. Telo deteta i majke bilo je na podu stana, dok je Ašot pronađen obešen, a komšije porodice ispričale su šta se dešavalo dan pre zločina.

Motiv stravičnog zločina još uvek nije poznat, a sumnja se da je Ašot najpre ubio suprugu i dete, a potom se obesio. Komšije ističu da ništa nije ukazivalo na ovakav zločin, a pogotovo ne dan pre zločina.

„Pre dva dana sam ga video u dvorištu zgrade, sedeo je, a dečak je vozio trotinet. Zaista ništa nije ukazivalo. To veče pre ubistva, oko 20 časova, jedna komšinica je povezla ubijenu ženu i dete iz prodavnice, takođe, sve je delovalo normalno. Lepo su pričali i smejali se“, navodi komšija za Nova.rs.

Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Prema informacijama koje smo dobili na licu mesta, reč je o lekarima koji su iz Rusije pobegli zbog mobilizacije i koji su hteli da u Srbiji započnu novi život.

„Ubijena Olga radila kao neonatolog u Rusiji, dok je njen suprug Ašot bio hirurg. Hteli su da započnu novi život u Srbiji. Reč je priznatim lekarima, Olga se raspitivala kod komšija kako da nabavi licencu za rad, htela je da se zaposli i da radi ovde“, ispričale su komšije za naš portal i dodale da je porodica pobegla iz Rusije zbog straha od rata i mobilizacije.

Foto: Facebook

Kako smo saznali u zgradi gde se dogodilo dvostruko ubistvo i samoubistvo, sa Rusima u stanu živeo je i Olgin sin iz prvog braka.

“Ašot mi je pre nekoliko dana rekao da je on nedavno deportovan u Rusiju. E sada, da li je deportovan ili se vratio, ne znam. Ašot je bio svesrdačan, uvek bi pružao ruku komšijama u znak poštovanje. Ne mogu da verujem da je dete udavio tim rukama. U šoku smo svi“, navodi sagovornik za Nova.rs.

Foto: Facebook

Za zločin se saznalo kada je Olgina ćerka iz prvog braka, koja živi u Izraelu, počela da apeluje preko društvenih mreža jer joj se porodica ne javlja.

„Pozdrav, ja sam ćerka Olge G., nje već 12 sati nije bilo na internetu, potrebna mi je vaša pomoć. Ni mama, a ni tata mi ne odgovaraju na pozive. Pokušavam da doprem do njih“, ovim rečima se u grupi na Telegramu koja okuplja Ruse u Pančevu obratila uplašena ćerka ni ne sluteći šta se zapravo dogodilo.

Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Jedan od poznanika porodice uputio se na adresu, ali je obavestio devojku da tamo nema nikoga, osim psa koji laje sa druge strane vrata.

„Da, njihov je pas. On nikad ne laje i to je jako čudno”, napisala je devojka, a onda je na lice mesta stigla policija koja je otkrila horor u stanu na četvrtom spratu zgrade.

Više javno tužilaštvo u Pančevu je naložilo obdukciju tela.

„Dežurna zamenica javnog tužioca je izašla na mesto događaja radi obavljanja uviđaja, naredila je da sudsko – medicinsku obdukciju beživotnih tela, analizu tkiva tela na prisustvo opojnih droga, alkohola i lekova na bazi sedativa, a prikupljaju se i drugi dokazi potrebni radi utvrđivanja svih okolnosti događaja“, navodi se u sapštenju.

VIDEO: Muškarac ubio suprugu i sina, pa izvršio samoubistvo u Pančevu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar