Foto: Privatna arhiva/Ustupljene fotografije

Danijela Vujić, majka Dalibora Todorovića, ubijenog u masakru koji je Uroš Blažić izvršio u Duboni, svakodnevno deli svoj bol na društvenim mrežama. Njen gubitak je neizmeran, a svaka njena objava odražava tugu i bol koje oseća otkako je ostala bez sina.

„Volela bih da na nebu postoji vreme poseta. Samo da dođem i na trenutak bar zagrlim one koji mi nedostaju. Dačo, čedo moje milo, samo ostaše uspomene i sećanja na mog sina. U snove mi često zalutaš i na vrata duše pokucaš.. I uvek si tu, a nikad te nema“, navodi se u jednoj od mnogobrojnih objava.  

Suđenje Urošu Blažiću Foto: Amir Hamzagić/Nova.rs

Kako navodi skrhana žena, ni kiša suza neće ispratiti njenu bol. 

Pročitajte još:

„Moj mili sine, tužna je tvoja mati. U oku se suze kriju i ne daju mi zaspati. Hladne su moje zore, dok čekam da se vratiš i patim mili sine, što ne dođeš svojoj majci. Znam da bezbrižno spavaš, sa zvezdama igraš u kolu, dok te ja ko nekad pominjem u svakom razgovoru. Moj si ponos sine, mama to neće kriti, tek kad ti se pridružim mili, mama će srećna biti. Anđele mili spavaj i ne brini za mene. Ja sam dobro, dok polako srce mi za tobom vene“, napisala je neutešna majka ubijenog mladića. 

Foto:Amir Hamzagić/Nova.rs

Daliborova majka je početkom ove godine, u ispovesti za Nova.rs, govorila o kobnom 4. maju. Istakla je da je sa komšinicom 3. maja, dan pre masakra u Duboni, gledala dešavanja ispred Osnovne škole „Vladislav Ribnikar“.

„Plakale smo i pričale: Jadni ti roditelji. Nismo mogle da zamislimo kako je tim nesrećnim ljudima. Posle nekoliko sati, pošast je stigla i kod nas. 3. maja je trebalo da bude presedan i da se donese zakon o doživotnoj kazni, bez obzira na starost ubice“, rekla je ova majka.

Foto: Privatna arhiva/Ustupljene fotografije

Njen sin ubijen je dok je sa prijateljima sedeo na klupi ispred škole u Duboni.

„‘Majka, neću dugo, idem samo na 15 minuta’, rekao mi je i otišao je da se vidi sa društvom. Posle tih prokletih 15 minuta ja čujem pucanj. Kažem suprugu da mi je čudan zvuk, on mi kaže da verovatno neko slavi. Osetila sam da nije to, rekla sam da se nešto dešava. Na drugi pucanj supruga je pozvao komšija koji živi preko puta škole, potrčao je prvi, a ja za njim. Srela sam komšiju i pitam da li je čuo pucanj, a on mi je odgovorio da je to nešto mnogo gore“, rekla je ona tada.

Urošu Blažiću preti 20 godina zatvora

Podsetimo, Uroš Blažić je optužen da je 4. maja prošle godine ubio devet i ranio 12 osoba.

Njegov otac Radiša Blažić je optužen za oružje koje je pronađeno u njegovoj kući.

Ukoliko sud bude osudio Blažića, maksimalna kazna koja mu može biti izrečena jeste 20 godina zatvora jer u trenutku izvršenja krivičnog dela nije imao navršenih 21 godinu.

Uroš Blažić, suđenje Foto: Amir Hamzagić/Nova.rs

Uroš Blažić je na prethodnom ročištu priznao krivicu i izjavio saučešće ožalošćenim porodicama, čije je najmilije pobio 4. maja prošle godine. Iako je krivicu priznao, Uroš Blažić je sve vreme nastojao da sebe predstavi kao žrtvu koja je trpela maltretiranje godinama.

Sa druge strane, njegov otac Radiša, pozivao se na više sile i za zlodela svog sina okrivio je „mračne sile“.

Bonus video: Uroš Blažić izrazio saučešće i priznao krivicu za ubistva

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar