Foto: Nova.rs

"Sve se desilo pred kraj druge smene. Počeo da se oseća miris lepka, a radnici su počeli da padaju u nesvest kao kiša, čak su ih i policajci vozili u bolnicu jer nije bilo dovoljno vozila Hitne".

Ovako za Novosti priča jedna od radnica fabrike „Magna“ iz Aleksinca gde je sinoć došlo do trovanja 104 radnika.

Pročitajte još:

„Ja sam krenula u treću smenu, autobus nas je dovezao do fabrike, ali su nas odmah vratili i rekli nam da ne možemo da uđemo, da je došlo do trovanja“, kaže ona.

„Koliko smo čuli, neka druga firma je dolazila i lepila nešto u toj prostoriji, mislim da je u pitanju tepih, on je bio ispred kada smo došli sinoć na posao. Pretpostavljamo da je došlo do isparavanja lepka i da se to širilo kroz ventilacione cevi“, objašnjava radnica.

Kaže da oni nisu prisustvovali događaju jer se incident dogodio u prethodnoj smeni, te da su se preko kolega informisali o svemu.

„Mi iz treće smene nismo ni izašli iz autobusa, rekli su nam da se vratimo. Zvali smo kolege koje su bile u bolnici. Pričali su da je bilo strašno, da su ljudi padali u nesvest, da su kašljali, imali bolove u grudima. Jutros smo se čuli ponovo sa nekim od njih. Tragedija je mogla da bude i mnogo gora, Bogu hvala da su svi dobro“, završila je.

VIDEO: Goran Vidić, direktor Opšte bolnice Aleksinac o trovanju

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar