Foto: Shutterstock

Prevarant koji se predstavlja kao Velja Pečenjara i od lakovernih vozača uzima po par hiljada dinara pravdajući se da mu je potrebno za gorivo, posle brojnih poziva se javio reporterima portala Nova.rs na broj telefona koji daje žrtvama. Inače, broj prevarenih građana ne prestaje da raste, a deo njih ispričao nam je na koji način su pali u kandže ovog prevaranta.

Veliki broj ljudi požalio se redakciji portala Nova.rs da su u proteklih nekoliko godina prevareni od strane Velje Pečenjare objašnjavajući na koji način prilazi žrtvama, kako im traži novac i šta se događa posle toga. Kako smo uspeli da rekonstruišemo na osnovu njihovih iskustava, Velja svoje žrtve uvek presreće na bezninskim pumpama, u skupocenom automobilu, lepo odeven i uvek sa tužnom pričom kako mu fali par hiljada dinara za benzin. Obećava kako novac vraća već sutra i zauzvrat vodi na vruće pečenje, a kao garanciju daje svoj broj telefona.

Pročitajte još:

Reporteri portala Nova.rs došli su do broja telefona koji Velja ostavlja svojim žrtvama i više puta smo pokušali da stupimo u kontakt sa njim. Nakon brojnih neuspelih pokušaja, takozvani Velja Pečenjara je odgovorio na naše pozive. Nakon što smo se predstavili i objasnili zbog čega zovemo, dobili smo prilično neočekivan odgovor. Velja Pečenjara se pravio kao da ne zna o čemu govorimo.

„To su gluposti, ne želim da odgovaram na takva pitanja“, rekao je drsko i prekinuo vezu. Nekoliko sati kasnije Velja Pečenjara je ponovo pozvao naš portal ali ovog puta nas je ljubazno i pristojno predstavio i zatražio da se sa njim sastanemo kako bismo čuli i njegovu stranu priče.

„Nikada za svojih 50 godina nikoga nisam prevario, trenutno se nalazim u KBC Bežanijska kosa jer imam stomatoloških problema. Zar mislite da bih se brukao za par hiljada dinara, moja deca čitaju te tekstove, ja sam otac dvoje dece“, upitao je Velja Pečenjara.

Foto: Nenad Mihajlović/Nova.rs

Podsetmo, našem portalu prevaru je ispričao Dušan Kostrešević da ga je na auto-putu na pumpi prevario Velja pečenjara za 3.000 dinara.

„Stao sam na pumpu nešto da pojedem, prišao mi je čovek u BMW i ispričao mi kako je zaboravio novčanik i kartice. Platio sam mu gorivo i on je rekao da će me zvati da se dogovorimo kako da vrati novac, što se naravno nije dogodilo. Nije mi do para, samo želim da ljudima skrenem pažnju i da apelujem da neko drugi ne bi bio prevaren, ali i da smestimo prevaranta iza rešetaka. Predaćemo kolektivnu prijavu, kada se skupi dovoljan broj ljudi“, rekao je Kostrešević pozivajući ljude da mu se jave.

Saobraćajna gužva na autoputu Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Podsetimo, prema nezvaničnim informacijama portala Nova.rs, u policiji postoji više prijava protiv ovog čoveka, imajući u vidu da ovakve prevare sprovodi u delo već godinama. Kako smo uspeli da rekonstruišemo, Velja Pečenjara „operiše“ na auto-putu od Beograda do Subotice, najčešće na pumpama u blizini beogradskog aerodroma „Nikola Tesla“, a građani javljaju da su ga viđali i na Ibarskoj magistrali.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare