Foto: Shutterstock

Poznati prevarant sa srpskih puteva, koji godinama vara lakoverne i dobronamerne građane obraćajući im se za novac, ponovo je aktivan, a kako nam javljaju čitaoci i korisnici društvenih mreža, "operiše" po benzinskim stanicama. Reč je o muškarcu koji se predstavlja kao "Velja Pečenjara", traži od drugih vozača novac, mahom u iznosu od 2.000 dinara do 50 evra, uz obećanje da će ih sutra vratiti i da će kao nagradu za ovo dobro delo pokloniti vruće jagnje, imajući vidu da je navodno vlasnik pečenjare.

„Želeo bih samo da upozorim građane da Velja Pečenjara ponovo hara. Njegova priča je manje-više ista kao i prethodnih godina, prilazi vam u skupom automobilu, a onda traži pozajmicu od 2.000 dinara do 50 evra. Pre tri godine sam i sam bio njegova žrtva, kada mi je olakšao novčanik za 2.000 dinara, pa bih želeo čisto da upozorim i druge da ne ispadnu glupi kao ja“, rekao nam je jedan čitalac koji je svoje iskustvo podelio i na TikToku.

U svojoj objavi pojašnjava da se „Velja Pečenjara“ lako može prepoznati, najpre po tome što vam prilazi automobilom.

„Ovog puta je to bio neki audi, ali sam ga viđao u različitim vozilima. Kada me je pre dve godine presreo na pumpi kod Vrčina bio je u džipu BMW, ne sećam se tačno koji je model bio u pitanju“, kaže ovaj zabrinuti građanin.

Foto:TANJUG/ Tara Radovanović

Na pitanje da li je slučaj prijavio policiji kada je bio njegova žrtva, kazao je da nije jer je smatrao da je sam kriv što je naseo na očigledno lažnu priču o vlasniku pečenjare koji se našao u nevolji i kom je hitno potreban novac.

„Ali mislim da bi svi trebalo da znaju da ovaj čovek godinama već živi tako što vara narod tražeći im pare. Specifično je za njega što će vam zauzvrat ponuditi pečenje, a kako bi vas uverio da nema zadnje namere daće vam broj telefona na koji se ili ne javlja ili se javi, pa obeća da ćete se videti sutra. Naravno od toga nikada nema ništa“, zaključuje on.

Oproštajni poljubac

O takozvanom Velji Pečenjari piše se već godinama, a čini se da se njegov način „rada“ ne menja. Osim što uvek prilazi u skupocenim automobilima koje verovatno iznajmljuje, poput „mercedesa“, BMW X5, „forda“, ovaj prevarant je prepoznatljiv po tome što nikada iz njih ne izlazi, a prilikom rastanka gotovo uvek pošalje poljubac.

Njegove žrtve uglavnom najpre misle da su učinile dobro delo, a kada shvate da su prevareni, Velja Pečenjara je već daleko i na njihove pozive uglavom ne odgovara ili vraćanje novca odlaže u nedogled.

Redakcija portala Nova.rs obratila se ovim povodom Ministarstvu unutrašnjih poslova sa pitanjem da li im je poznato da se ovaj čovek ponovo pojavljuje na pumpama i odmrištima kraj puta u Beogradu i okolini, a do zaključenja ovog teksta odgovor nismo dobili.