Aleksandar Gligorijević Foto: Društvene mreže

Kako izveštavaju kiparski mediji u četvrtak je kod mesta Aja Napa na Kipru pronađeno telo, za sada neidetifikovane osobe, a postoji mogućnost da je to Aleksandar Gligorijević, mladić iz Leskovca, kome se na tom ostrvu izgubio svaki trag. Nestanak Aleksandra već nedeljama intrigira javnost, a dosad se pojavilo nekoliko verzija toga šta mu se dogodilo. Ipak, nijedna od njih još uvek nije zvanično potvrđena.

Kako prenose kiparski mediji, mumificirano telo pronađeno je u šumovitom području, severno od Aja Nape i to je izazvalo šok u lokalnoj zajednici, a postavljaju se i mnoga pitanja u vezi jezivog otkrića, pre svega uzroka smrti. Telo je pronađeno u četvrtak, oko 10.30 časova, a jake policijske snage su odmah opkolili lokaciju, ogradili je a obavljen je i uviđaj.

Foto: Shutterstock

Na mesto zločina su izašli i forenzičari koji pretražuju teren u potrazi za eventualnim dokazima. Telo je poslato na obdukciju, kako bi bio utvrđen tačan uzrok smrti preminule osobe.

Pročitajte još:

Preliminarna istraga pokazuju da je preminula osoba koja je prijavljena kao nestala pre nekog vremena. Ipak, tek će autopsija pokazati da li je u pitanju ta osoba, pišu mediji, ne navodeći identitet nestalog čoveka, a trebalo bi da bude uzet i DNK uzorak.

Policija je apelovala i na sve one koji imaju bilo kakve informacije o nestalim osobama ili sumnjivim aktivnostima u toj oblasti, da se jave.

Proverava se da li je to Aleksandar

Iako kiparska policija nije saopštila identitet preminule osobe, niti sumnje o kome se radi, na jednoj od grupa na mrežama, na kojoj se širio apel za nestalog Srbina Aleksandra Gligorijevića, navodi se da je telo nesrećnog mladića, pronađeno je u šumi blizu njegovog smeštaja u Aja Napi.

„Ne želim nikome da kvarim veče ili dan, ali pre mesec dana sam podelila objavu o momku iz Srbije izgubljenom na Kipru, i sada osećam da treba da podelim i ovo. Našli su mu telo u šumi blizu njegovog smeštaja u Aja Napi. Nemam reči. Eto, koga je zanimalo. Neka počiva u miru“, napisala je jedna devojka u opisu Aleksandrove fotografije.

Aleksandrov otac Dejan je na svom Fejsbuk profilu podelio objavu istražitelja i uspomene na svog sina uz pesmu „Što te nema“ i opis „In memoriam“.

Izašao iz hostela i nestao bez traga

Aleksandar Gligorijević nestao je pre više od mesec dana u Aja Napi na Kipru gde je otišao na letovanje. Neposredno pre nestanka boravio je u hostelu iz kog je jedne večeri izašao, ostavivši svoje stvari, i više se nije vratio.

Aleksandar je otputovao 18. jula na Kipar, što mu je treći put da je otišao na ovo ostrvo. Iako je prvobitno planirao da kampuje, u poslednjem trenutku se predomislio i odseo u jednom hostelu, u sobama sa sedam ili osam kreveta.

Aleksandar Gligorijević Foto: Društvene mreže

Iako nema mnogo informacija o Gligorijevićevom boravku na ostrvu, do sada je poznato da se sastao sa jednim prijateljem koji je kasnije prvi pokrenuo apel za pomoć u potrazi za Gligorijevićem putem društvenih mreža.

„Poslednji put sam razgovarao sa njim u nedelju 21. jula, preko Vacapa, nakon čega je Aleksandar došao u bar u kom radim“, napisao je Aleksandrov prijatelj na svom Fejsbuk profilu.

Potom ga je, kako je naveo, 28. jula kontaktirala Aleksandrova majka iz Srbije, rekavši kako se Aleksandar nije vratio u Srbiju, a ona ne može da ga dobije jer mu je telefon isključen, a na društvenim mrežama ne odgovara na poruke.

Tri verzije nestanka

Aleksandrov prijatelj koji je poslednji, ili među poslednjima video Srbina, kaže da je delovao normalno, da nije pokazivao nikakvo osećanje straha ili tuge. Taj prijatelj je tada proverio i neke bolnice, jer je Aleksandar u jednom od poslednjih razgovora majci rekao da ima neki virus, pa se sumjalo da mu je možda pozlilo i da je završio u bolnici, ali tamo ga nije bilo.

Druga verzija o kojoj se razmatra jeste da li je Aleksandar otišao da kampuje negde u prirodi, pošto je bio ljubitelj ovakvih izazova. Njegovi prijatelji skrenuli su pažnju kiparskoj policiji i da je ovakav scenario moguć, zbog čega su pozvali ljude sa Kirpa da ukoliko na zabačenim mestima primete šator, obrate pažnju jer bi to mogao biti Gligorijević.

Foto: Kyle Mazza/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Paralelno sa apelima na društvenim mrežama, za Gligorijevićem traga kiparska policija, koja bi trebalo da proveri bolnice, pritvorske jedinice ili slične institucije na kojima je Gligorijević možda završio bez mogućnosti da se javi svojoj porodici u Srbiji.

Na sva ova pitanja konačni odgovor će dati tek policijska istraga koja je u toku.

BONUS VIDEO: Uviđaj na mestu trostrukog ubistva u Knjaževcu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar